Søg

#whatif

I samarbejde med CPH:DOX

17 mar – 20 may 2018 Fernisering: 16 mar 2018 18:00

Hvad hvis vi kan bo og flyve uden at bruge fossile brændstoffer? Hvad hvis kunst kan udrydde fattigdom? Og hvad hvis kunstneriske metoder kan bruges til at bevise overgreb på menneskeheden? Det er nogle af de store spørgsmål de deltagende kunstnere på gruppeudstillingen #whatif forsøger at svare på.

Inspireret af den påvirkning radikale, sociale og politiske eksperimenter har haft på samfundet især i 1960-70’erne, præsenterer udstillingen #whatif en række af samtidens kunstnere, der forsøger at ændre nutidens politiske strukturer og finde nye måder at forme vores samfund.

Udstillingens titel med hashtagget #whatif bruges til at åbne en diskussion og en refleksion over den sociale og politiske udvikling i vores samtid. De sociale medier bliver brugt til at skabe sociale bevægelser i vores tid, og hashtags er blevet et velegnet redskab til at signalere politisk enighed på digitale platforme og samle store grupper af mennesker, dele deres politiske overbevisninger og skabe forandring (#BlackLivesMatter, #metoo, #Jan25, #Resist).

På baggrund af dette har kurator Irene Campolmi udvalgt en række af tidens kunstnere, der giver et kritisk indblik i de kunstneriske projekter, der svarer på “what if”-hypotetiske spørgsmål til en række af tidens problematiske politiske og sociale aspekter.

Udvalgte kunstnere
Udstillingen præsenterer skulptur, installation og film af Larry Achiampong, Lara Baladi, CATPC & Renzo Martens, Forensic Architecture, Naeem Mohaiemen, Marcus Lindeen og Tomás Saraceno.

Hver kunstner har fået et udstillingsrum til deres projekter. CATPC og Renzo Martens forsøger i deres projekt at rette op på den økonomiske ulighed mellem de nordlige og sydlige halvkugle. Forensic Architecture bruger kunst og arkitektur til at efterforske forbrydelser mod menneskeheden. Lara Baladi bruger arkivering af materiale fra revolutionen på Tahrir Pladsen under Det Arabiske Forår som et redskab mod politisk undertrykkelse. Marcus Lindeen og Naeem Mohaiemen afslører begge nye sider af to sociale eksperimenter fra 1970’erne. Tomás Saraceno undersøger nye levemåder i det ‘Aerocene’ – en fremtid med økologisk bevidsthed og uden fossile brændstoffer. Larry Achiampong udforsker ‘afrofuturisme’ og reflekterer over hvordan man kan skabe fællesskab på det afrikanske kontinent.

Udstillingen er kurateret af Irene Campolmi.

 

TILHØRENDE PROGRAM

Artist Talk
17. marts, 15.00-16.00, Kunsthal Charlottenborg
Samtale mellem krator Irene Campolmi og Lara Baladi, MIT Lecturer, Program in Art, Culture and Technology; Ida Ely Rubin Artist in Residence, Centre for Art, Science & Technology, Massachusetts Institute of Technology

Verdenspremiere på dokumentaren ‘The Raft’
Instruktør: Marcus Lindeen
Int. Dox Award Nominee

Visninger:
17. marts, 16:30, Grand Teatret
20. marts, 19:00, Palads
21. marts, 12:15, Cinemateket
24. marts, 14:00, Kunsthal Charlottenborg

Mød instruktøren til verdenspremieren 17. marts i Grand, hvor du også kan møde holdet bag filmen, og 24. marts på Kunsthal Charlottenborg. Marcus Lindeen giver også en masterclass som en del af ART:FILM-konferencen 23. marts på Kunsthal Charlottenborg. Rekonstruktionen af flåden fra filmen er udstillet på Kunsthal Charlottenborg under hele festivalen som en del af udstillingen #whatif. ‘The Raft’ får dansk biografpremiere i DOXBIO 5. september over hele landet. Læs mere om ‘The Raft’

En del af CPH:DOX på Kunsthal Charlottenborg
#whatif præsenteres i samarbejde med og åbner som en del af Danmarks internationale dokumentar-filmfestival CPH:DOX, der fra 15.-25. marts omdanner Kunsthal Charlottenborg til et internationalt festival-palads. Med Social Cinema, VR:Cinema & Inter:Active, #whatif, The Living Room og Cph:Conference kan publikum under festivalen opleve film, foredrag, debatter, forestillinger, virtual reality, koncerter, m.m. Læs mere om CPH:DOXs program

 

Næste