Søg

John Kørner – altid mange problemer

18 jun – 13 aug 2017 Fernisering: 17 jun 2017 15:00

I året hvor John Kørner fylder 50 år præsenterer Kunsthal Charlottenborg den største udstilling af hans værk til dato. Med et særligt fokus på de samfundsproblematikker, som Kørner gennem årene har arbejdet med, retter den over 1000 m2 store retrospektive udstilling blikket mod Kørner som en væsentlig fornyer af samtidsmaleriet.

Udstillingen sætter spot på Kørners unikke evne til at formulere sig ud over lærredets grænser i rumlige installationer og på hans tilgang til kunsten, som et sted, hvor skønhed såvel som socialt engagement kan komme til udtryk.

Til udstillingen vil Kørner skabe en serie nye malerier samt stedsspecifikke og rumlige totalinstallationer. Ved at omdanne en suite af Kunsthal Charlottenborgs smukke sale til et hjem, ønsker Kørner at udforske mødet mellem kulturer, identiteter og værdier. Fornemmelsen af noget på en gang velkendt og fremmed er gennemgående, når Kørner skildrer det moderne menneskes problemer, følelser og drømme.

Ud over de nye, omfattende installationer vil udstillingen for første gang samle en række af Kørners væsentligste maleriserier, bl.a. hans tidlige ’Problem-billeder’, samt ‘Outdoor Struggling’, ’Kvinder til salg’ og ’War Problems’. Udstillingen bliver således en hidtil uset mulighed for at opleve kunstnerens hovedværker samlet på et sted.

Udstillingen tilrettelægges og kurateres af mag.art. Marie Nipper, tidligere overinspektør på ARoS og senior curator på Tate i England.

Næste