Søg

John Kørner: Altid Mange Problemer

18 jun – 13 aug 2017 Fernisering: 17 jun 2017 15:00

I året hvor John Kørner fylder 50 år, præsenterer Kunsthal Charlottenborg den største udstilling af hans værk til dato. Med et særligt fokus på de samfundsproblematikker, som Kørner gennem årene har arbejdet med, retter den over 1000 m2 store retrospektive udstilling blikket mod Kørner som en væsentlig fornyer af samtidsmaleriet.

Udstillingen sætter ligeledes spot på hans unikke evne til at formulere sig ud over lærredets grænser i rumlige installationer og på hans tilgang til kunsten som noget, der kan udtrykke skønhed såvel som socialt engagement.

Til udstillingen Altid Mange Problemer vil Kørner skabe en serie nye malerier samt stedsspecifikke og rumlige totalinstallationer, hvor både det abstrakte rum og det genkendelige hverdagsmotiv mødes. Fornemmelsen af noget på én gang velkendt og fremmed er gennemgående, når Kørner skildrer det moderne menneskes problemstillinger, følelser, stemninger og drømme.

Ud over de nye, omfattende installationer vil udstillingen for første gang samle en række af Kørners væsentligste maleriserier, bl.a. ’Kvinder til salg’, ’War Problems’ og ’Outdoor Struggling’. Udstillingen bliver en hidtil uset mulighed for at opleve nogle af kunstnerens hovedværker samlet på Kunsthal Charlottenborg i København.

Udstillingen er iværksat af kurator og mag.art. Marie Nipper, tidligere overinspektør på ARoS og senior curator på Tate Liverpool i England, og den er støttet af Augustinus Fonden, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, 15. Juni Fonden, Beckett-Fonden, Oticon Fonden, Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Hashtag til sociale medier: #altidmangeproblemer #johnkørner #kunsthalcharlottenborg

 

Næste