Søg

Billedkunstskolerne og kunsthallen knyttes tættere sammen

Med det nye initiativ ’Charlottenborg Art’ ønsker det Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og Kunsthal Charlottenborg at styrke samarbejdet mellem uddannelsen og udstillingsstedet.

Mangfoldigt samarbejde
Charlottenborg Art er den samlede betegnelse for en række aktiviteter, der organiseres i samarbejde mellem Billedkunstskolerne og kunsthallen. Nogle aktiviteter er allerede iværksat, mens andre er i støbeskeen og vil blive realiseret i løbet af 2017. Charlottenborg Art skal etablere et stærkere samarbejde og en stærkere, fælles identitet for de to institutioner (der blev sammenbragt i 2012) som én kulturinstitution. Charlottenborg Art består af:

  • Charlottenborg Art Talks
  • Charlottenborg Art Books
  • Charlottenborg Art Cinema
  • Charlottenborg Art Research
  • Charlottenborg Art Afgang
  • Charlottenborg Art Club


Fælles platform for øget faglighed og samlet formidling
Charlottenborg Art skal fungere som en katalysator for samarbejdet mellem Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg og skabe en involverende platform for både ansatte og studerende med henblik på at skabe et mulighedsrum for institutionens mange ressourcer.

Rektor for Billedkunstskolerne, Sanne Kofod Olsen, udtaler:
Charlottenborg Art er resultatet af et ønske om, at Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg kommer tættere på hinanden fagligt og formidlingsmæssigt, og at den synergi, som var udgangspunktet for sammenlægningen, kan blomstre. Med Charlottenborg Art har vi etableret en fælles platform, der danner grundlag for at få bredden i den faglighed, der er repræsenteret på hele institutionen, i spil. Således vil både undervisere, kuratorer og studerende bidrage fagligt til Charlottenborg Arts forskellige fokusområder“.

Aktiviteter i Charlotteborg Art
Charlottenborg Art Talks
Charlottenborg Art Talks er en foredragsrække, der løber af stablen hver onsdag kl. 17. Foredragsrækken er arrangeret af Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg og startede allerede i 2015 under navnet ”onsdagsforedrag”.

Charlottenborg Art Books
Charlottenborg Art Books er det nye navn for boghandlen i Kunsthal Charlottenborg, der både skal tilbyde bøger med højt kunstfagligt og kunstbøger til et bredere publikum. Charlottenborg Art Books skal desuden tilbyde såkaldte ”Charlottenborg Art Editions”, der vil være reproducerbare kunstværker skabt af enten studerende eller ansatte ved Billedkunstskolerne eller udstillende kunstnere på kunsthallen.

Charlottenborg Art Cinema
Charlottenborg Art Cinema præsenterer hver onsdag kl. 19 film og videoer i kunsthallens nye biograf. Programmet sammensættes af forskellige kuratorer – både eksterne og fra organisationen selv.

Charlottenborg Art Research
Charlottenborg Art Research er Billedkunstskolernes nye udstillingsrum/aktivitet, der påbegyndes i 2017. Charlottenborg Art Research tager udgangspunkt i Billedkunstskolernes praksisbaserede forskning og kunstneriske udviklingsarbejde, der materialiserer sig som udstillinger.

Charlottenborg Art Club
Charlottenborgs Art Club er et nystartet initiativ for virksomheder og privatpersoner som ønsker at støtte Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskolers uddannelse af nye kunstneriske talenter og Kunsthal Charlottenborgs udstillinger af dansk og international samtidskunst.

 

Samarbejdet mellem Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg omkring Afgangsudstillingen, som er den afsluttende udstilling for kandidater på Billedkunstskolerne, forsætter i øvrigt som hidtil, men nu som en af aktiviteterne under Charlottenborg Art.