Søg

Frederik Bille Brahe åbner ny bar og spisested

Efter lang tids søgen efter den helt rette samarbejdspartner har Kunsthal Charlottenborg indgået aftale med den kreative kok Frederik Bille Brahe om en ny bar og kantine. Den 27. april åbner Apollo Bar, men allerede onsdag den 29. marts åbner den tilhørende kantine.

Kunsthal Charlottenborg har efter en længere udvælgelsesproces endelig fundet den rette restauratør. Valget er faldet på kok og kreativ skaber Frederik Bille Brahe, der ejer den populære café Atelier September på Gothersgade i København og også stod bag den succesfulde restaurant Havfruen i Nyhavn.

APOLLO BAR
Fra starten af april åbner Frederik Bille Brahe op for først den nye kantine og senere den ny bar Apollo på Kunsthal Charlottenborg. Frederik overtager det tidligere cafélokale, imod gården, hvor Apollo Bar i hverdagene vil have åbent i køkkenet fra morgen til sen eftermiddag, og som yderligere vil være aftenrestaurant fra torsdag til lørdag.

APOLLO KANTINE
Som optakt til åbningen af Apollo Bar genopliver Frederik den kantine, som tidligere blev benyttet af bl.a. de studerende på Kunstakademiets Billedkunstskoler. Apollo Bars kantine vil hver dag tilbyde sund og nærende frokost, med valget imellem dagens vegetar-/kød ret, hvor økologi og grøntsager er i højsædet. Kantinen er et socialt rum, som både er skabt med drømmen om at tilbyde de studerende en billigere og nærende frokost, men også om at være åben og tilgængelig for offentligheden alle hverdage imellem 11.30 og 14.

“Vi oplever ham som det perfekte match til stedet. Han er kreativ og har en særlig sensibilitet for stedets ånd på både kunsthallen og kunstakademiet.”

DET PERFEKTE MATCH
Kunsthal Charlottenborgs har i valget af ny restauratør haft et stærkt ønske om, at en ny restauratør ikke blot skulle servere mad og drikke, men skulle dele kunsthallens ambitioner og visioner. Samtidig skulle den nye restauration imødekomme behovet ikke alene fra kunsthallens gæster, men også fra de studerende og ansatte på Kunstakademiets Billedkunstskoler, der er en del af samme organisation.

Direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, siger om valget og samarbejdet: ”Det er en sand fornøjelse, at Frederik Bille Brahe bliver vores nye restauratør på Kunsthal Charlottenborg. Vi oplever ham som det perfekte match til stedet. Han er kreativ og har en særlig sensibilitet for stedets ånd på både kunsthallen og kunstakademiet. Og så er han en fantastisk køkkenchef der – på samme måde som kunsten vi udstiller – står for både internationalt udsyn og fornyelse. Vi har allerede oplevet at få vores mad horisont udvidet mange gange i Frederik Bille Brahes køkken, og derfor er vi stolte over, at Frederik vælger at fortsætte sit arbejde hos os på kunsthallen”.

BAR & KANTINE PÅ EN KUNSTHAL
Frederik Bille Brahe udtaler om åbningen: ”Det er meget personligt og følsomt for mig at få lov til at åbne på Charlottenborg. Jeg har altid beundret kunstens verden og troede i mine yngre år, at det var den vej, jeg skulle. Jeg fandt imidlertid ud af, at mad – og det at skabe spiseoplevelser med nærvær og stemning – var kunsten for mig. Når bjerget ikke vil komme til Frederik – må Frederik komme til bjerget. Det er nok lidt kontroversielt, men med stor ydmyghed føler jeg, at Apollo Bar åbner det helt rette sted, og jeg glæder mig til at slå dørene op for de rum, som vi har skabt og som forhåbentligt vil komme til at leve med en masse dejlige mennesker”.

FAKTA OM APOLLO BAR & KANTINE
Apollo Bar
Køkkenet er åbent:
Mandag – Fredag & Søndag 08 – 17
Torsdag – Lørdag 08 -24

Apollo Bars Kantine
Frokost
Mandag – Fredag 11.30-14
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

Åbningsreception for Apollo Bar
Torsdag den 27. april kl. 17-22