Søg

#MeToo-mosaik vises på Kunsthal Charlottenborg

Ny filmisk mosaik viser #MeToo-oplevelser fra orskellige brancher og sociale lag i Danmark genfortalt af 100 skuespillere. #MeToo-mosaikken er produceret af Meta Film Doc og har premiere den 9. april, hvorefter den kan opleves på Kunsthal Charlottenborg fra 24. april.

#MeToo-bevægelsen startede i filmbranchen. Men sexisme og seksuelle magtudøvelser er ikke noget, der kun foregår i filmbranchen, men generelt i samfundet. Det understreger de 100 fortællinger om sexchikane fra kvinder og mænd i forskellige brancher og sociale lag i Danmark, som produktionsselskabet Meta Film Doc har samlet i en filmisk #MeToo-mosaik genfortalt af 100 skuespillere.

Der er indsamlet anonyme beretninger fra forskellige brancher gennem paraplyorganisationen LO og fagforeningerne HK, 3F, Djøf, Forsvarets Auditørkorps, Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund, Danske Kvindelige Lægers Forening, Dansk Sygeplejeråd, Dansk Forfatterforening, Forbundet Arkitekter og Designere, Krifa og fra bogen Seksuel chikane på arbejdspladsen af Anette Borchorst & Lise Rolandsen Augustin, Ålborg Universitet. Endvidere er der indsamlet #MeToo fortællinger via Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK), Krisecenter Danner, organisationerne The Everyday Sexism Project og Dansk Kvindesamfund samt via et åbent call.

#MeToo-mosaikken har premiere den 9. april på dkmetoo.dk. Flere af videoerne bliver også vist samme dag ved en politisk høring om sexchikane arrangeret af ligestillingsministeren og beskæftigelsesministeren.

Herefter kan #MeToo-mosaikken opleves rundt omkring i landet, bl.a. hos Kunsthal Charlottenborg 24. april – 6. maj.

#MeToo mosaikken er produceret af Meta Film Doc. Producere: Mette Bjerregaard & Meta Louise Foldager Sørensen