Søg

Kæmpe kunstværker fra Bjarke Ingels’ arkitektur sprænger rammerne på Kunsthal Charlottenborg

Til efteråret slår Kunsthal Charlottenborg dørene op for 'Big Art', sin hidtil mest omfangsrige udstilling af samtidskunst i stor skala. Kunstværker af nogle af verdens mest anerkendte kunstnere så som Victor Ash, Douglas Coupland, Julie Edel Hardenberg, Jeppe Hein, Superflex, Lars Von Trier, Ai Weiwei m.fl vil kunne opleves i 1:1 skala og tager de besøgende på en rejse gennem Bjarke Ingels’ arkitektur i hele verden. Udstillingen vises fra 21. september 2018 - 13. januar 2019 og er kurateret af Michael Thouber i samarbejde med BIG-Bjarke Ingels Group.

Big Art undersøger, hvad der sker i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur og sætter særligt fokus på, hvad det kræver af kunstnere at arbejde i stor skala i bygnings- og byrumsprojekterne.

Udstillingens titel Big Art skal derfor forstås på to måder: at alle kunstnerne på udstillingen er kurateret ud fra deres samarbejde med tegnestuen BIG, og at der er tale om en udstilling af kunst i stor skala, hvor værkerne vil blive vist i den størrelse på kunsthallen som de oprindeligt er tænkt til bygninger og byrum.

Kunsten som kreativ dialog
Udstillingen omdanner Kunsthal Charlottenborgs 1000 kvadratmeter store sydfløj til arkitektoniske miljøer, hvor man kan man opleve BIGs kreative samarbejder med i alt 19 samtidskunstnere: A Kassen, Victor Ash, Douglas Coupland, Es Devlin, Shepard Fairey, Peter Funch, Julie Edel Hardenberg, Jeppe Hein, HuskMitNavn, John Kørner, Benoit Maire, Tomás Saraceno, Kaspar Astrup Schröder, Snarkitecture, SUPERFLEX, Martin de Thurah, Lars von Trier, Andrew Zuckerman, Ai Weiwei.

Om udstillingen udtaler Kunsthal Charlottenborgs direktør Michael Thouber:

”På Kunsthal Charlottenborg arbejder vi meget på projekter, som skal komme ud over vores egen adresse, men jeg synes også, det er interessant at tage nogle af de projekter, som ender uden for museets grænser, og så tage dem tilbage under institutionens undersøgende blik for at belyse, hvad det er, de kan. Når Kunsthal Charlottenborg har valgt at samarbejde med Bjarke Ingels og BIG om denne udstilling, er det fordi de ikke kun bruger kunsten som ren udsmykning. Derimod indgår de i kreative dialoger med de kunstnere, som de arbejder sammen med, og de inviterer dem med tidligt i forløbet, så de bliver en medskabende instans. Det interessante ved det er, at BIG såvel som kunstnerne overrasker, bryder med ens forventninger og får en til at stille spørgsmål ved at placere en æstetisk oplevelse eller et budskab der, hvor folk bevæger sig, og kan på den måde ramme dem i en lille sprække af deres hverdag.”

Et af hovedværkerne på udstillingen er det originale hus fra Lars Von Triers nye seriemorderthriller ’The House That Jack Built’ tegnet af Bjarke Ingels – et hus der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen hos de mere sarte blandt publikum og som præsenteres en lille uge før filmen, når den vises for første gang i Danmark som åbningsfilm for CPH PIX 2018. Derudover kan de besøgende blandt andet glæde sig til at opleve værkerne ’Superkilen’ på Nørrebro (2012), ’Social Bench’ der indgik i EXPO-pavillonen i Shanghai (2010) og ’Northern Lights’ integreret på facaden af skyskraberen Telus Sky Tower der står klar i 2019 i Calgary, Canada.

Om samarbejdet med kunstnere i udviklingen af BIGs arkitektur, udtaler Bjarke Ingels:

”Vores kreative samarbejder med kunstnere fra hele verden har været nogle af de mest betydningsfulde øjeblikke i vores arkitektoniske eventyr, og vi ønsker at fejre dem i denne udstilling, hvor de besøgende kan opleve installationerne i den skala som de er tiltænkt at blive set.”

Læs mere om udstillingen her

 

Kunsten som kreativ dialog
Udstillingen omdanner Kunsthal Charlottenborgs 1000 kvadratmeter store sydfløj til arkitektoniske miljøer, hvor man kan man opleve BIGs kreative samarbejder med i alt 19 samtidskunstnere:
A Kassen, Victor Ash, Douglas Coupland, Es Devlin, Shepard Fairey, Peter Funch, Julie Edel Hardenberg, Jeppe Hein, HuskMitNavn, John Kørner, Benoit Maire, Tomás Saraceno, Kaspar Astrup Schröder, Snarkitecture, SUPERFLEX, Martin de Thurah, Lars von Trier, Andrew Zuckerman, Ai Weiwei.

Om udstillingen udtaler Kunsthal Charlottenborgs direktør Michael Thouber:

”På Kunsthal Charlottenborg arbejder vi meget på projekter, som skal komme ud over vores egen adresse, men jeg synes også, det er interessant at tage nogle af de projekter, som ender uden for museets grænser, og så tage dem tilbage under institutionens undersøgende blik for at belyse, hvad det er, de kan. Når Kunsthal Charlottenborg har valgt at samarbejde med Bjarke Ingels og BIG om denne udstilling, er det fordi de ikke kun bruger kunsten som ren udsmykning. Derimod indgår de i kreative dialoger med de kunstnere, som de arbejder sammen med, og de inviterer dem med tidligt i forløbet, så de bliver en medskabende instans. Det interessante ved det er, at BIG såvel som kunstnerne overrasker, bryder med ens forventninger og får en til at stille spørgsmål ved at placere en æstetisk oplevelse eller et budskab der, hvor folk bevæger sig, og kan på den måde ramme dem i en lille sprække af deres hverdag.”

Et af hovedværkerne på udstillingen er det originale hus fra Lars Von Triers nye seriemorderthriller ’The House That Jack Built’ tegnet af Bjarke Ingels – et hus der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen hos de mere sarte blandt publikum og som præsenteres en lille uge før filmen, når den vises for første gang i Danmark som åbningsfilm for CPH PIX 2018. Derudover kan de besøgende blandt andet glæde sig til at opleve værkerne ’Superkilen’ på Nørrebro (2012), ’Social Bench’ der indgik i EXPO-pavillonen i Shanghai (2010) og ’Northern Lights’ integreret på facaden af skyskraberen Telus Sky Tower der står klar i 2019 i Calgary, Canada.

Om samarbejdet med kunstnere i udviklingen af BIGs arkitektur, udtaler Bjarke Ingels:

”Vores kreative samarbejder med kunstnere fra hele verden har været nogle af de mest betydningsfulde øjeblikke i vores arkitektoniske eventyr, og vi ønsker at fejre dem i denne udstilling, hvor de besøgende kan opleve installationerne i den skala som de er tiltænkt at blive set.”

Læs mere om udstillingen her