Søg

BIG ART

Samtidskunst i stor skala i Bjarke Ingels Groups arkitektur

21 sep – 13 jan 2019 Fernisering: 20 sep 2018 18:00

”Vores kreative samarbejder med kunstnere fra hele verden har været nogle af de mest betydningsfulde øjeblikke i vores arkitektoniske eventyr, og vi ønsker at fejre dem i denne udstilling, hvor de besøgende kan opleve installationerne i den skala som de er tiltænkt at blive set.” – Bjarke Ingels

Til efteråret slår Kunsthal Charlottenborg dørene op for Big Art, sin hidtil mest omfangsrige udstilling af samtidskunst i stor skala. Kunstværker af nogle af verdens mest anerkendte kunstnere så som Ai Weiwei, Douglas Coupland, Jeppe Hein, Julie Edel Hardenberg, Superflex, Victor Ash m.fl vil kunne opleves i 1:1 skala og tager de besøgende på en rejse gennem Bjarke Ingels’ arkitektur i hele verden. Et af hovedværkerne er det originale hus fra Lars Von Triers nye seriemorderthriller ’The House That Jack Built’ tegnet af Bjarke Ingels.

Big Art undersøger, hvad der sker i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur og sætter særligt fokus på, hvad det kræver af kunstnere at arbejde i stor skala i bygnings- og byrumsprojekterne. Udstillingens titel Big Art skal derfor forstås på to måder: at alle kunstnerne på udstillingen er kurateret ud fra deres samarbejde med tegnestuen BIG, og at der er tale om en udstilling af kunst i stor skala, hvor værkerne vil blive vist i den størrelse på kunsthallen som de oprindeligt er tænkt til bygninger og byrum.

Udstillingen omdanner Kunsthal Charlottenborgs 1000 kvadratmeter store sydfløj til arkitektoniske miljøer, hvor man kan man opleve BIGs kreative samarbejder med i alt 19 samtidskunstnere: A Kassen, Victor Ash, Douglas Coupland, Es Devlin, Shepard Fairey, Peter Funch, Julie Edel Hardenberg, Jeppe Hein, HuskMitNavn, John Kørner, Benoit Maire, Tomás Saraceno, Kaspar Astrup Schröder, Snarkitecture, SUPERFLEX, Martin de Thurah, Lars von Trier, Andrew Zuckerman, Ai Weiwei. Udstillingen Big Art er skabt i samarbejde med Bjarke Ingels Group og er kurateret af Michael Thouber.

Bjarke Ingels Group
BIG-Bjarke Ingels Group er et dansk arkitektfirma grundlagt af Bjarke Ingels i 2005. Tegnestuen består af arkitekter, designere, urbanister, landskabsarkitekter, indretnings- og produktdesignere, forskere og opfindere, og har kontorer i København, New York og London, og er i øjeblikket involveret i et stort antal projekter i hele Europa, Nordamerika, Asien og Mellemøsten.

I samarbejde med andre discipliner skaber BIG bygninger og byrumsprojekter som overrasker og skaber nye oplevelser i byrummet. BIG integrerer multikulturel udveksling, globale økonomiske strømme og kommunikationsteknologier i deres organisation af arkitekturen og byudviklingen, og arbejder med det de kalder pragmatisk utopisk arkitektur, der søger at blande konventionelle ingredienser som liv, fritid, arbejde, parkering og shopping med kunst, filosofi og samtidens strømninger.

Udstillingen er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden og Statens Kunstfond. Sponsoreret af Arkitekturministeriet, HAY, Marazzi, MOON, Lukas Dong Films.

Events

Lørdag 12. januar kl. 14.00
Omvisning og introduktion til udstillingen ved kurator og direktør Michael Thouber.

2.-13. januar 2019
I den sidste del af udstillingsperioden vises Kaspar Astrup Schröders dokumentarfilm Big Time fra 2017. Filmen er optaget over seks år og giver et unikt indblik i det kreative sind hos en af verdens mest succesrige og innovative arkitekter – Bjarke Ingels. Vises tir-fre kl. 15 og 18, lør-søn kl. 12 og 15 i Kunsthal Charlottenborgs biograf. Varighed: 90 min.
Læs mere her

Torsdag 20. september 17-18
Lige før ferniseringen på udstillingen Big Art vil Bjarke Ingels, Andrew Zuckerman, Victor Ash, Es Devlin, Julie Edel Hardenberg, John Kørner, Andri Magnasan, Benoit Maire m.fl. introducere udstillingen i en samtale modereret af kurator og Kunsthal Charlottenborgs direktør, Michael Thouber. Sted: Festsalen, Kunstakademiet. Læs mere her.

Hashtag til udstillingen: #bigart #bjarkeingelsgroup #kunsthalcharlottenborg

Næste