Søg

Premiere på ny durationel performance af anmelderroste two-women-machine-show og Jonathan Bonnici

Dansehallerne og Kunsthal Charlottenborg præsenterer i samarbejde med two-women-machine-show (DK) og Jonathan Bonnici (DK/UK) værket ALITY, der løber over 3 timer og inviterer publikum ind i et rum af rum, der udfolder sig jo mere nærværende man er til stede. Premieren er 24. september og værket kan opleves frem til 30. september på Kunsthal Charlottenborg.

Billeder, beretninger og relationer opstår i utallige scener – i et spænd mellem det konkrete og abstraktion gives der plads til fantasien. Spinkle billeder antydes, men i samme øjeblik noget opstår glider det ud og væk mellem linjerne af dets egen læsbarhed.

Alt tilstedeværende i værket – publikum, performere såvel som rekvisitter og rummet i sig selv – er til mulig forhandling i kraft af fantasien og dens evne til at aflæse forskellige underliggende betydninger. Der er ingen præfabrikerede billeder i ALITY, men ikke ulig oplevelsen af at stirre på et tarotkort, eller ind i et kaleidoskop, er værket flerfacetteret og foranderligt og bliver ved med at udfolde sig jo mere man hengiver sig til det.

Video er deaktiveret pga. dine cookie indstillinger

Den danske duo two-women-machine-show har de sidste tre år haft et tæt samarbejde med den britiske skuespiller Jonathan Bonnici. Sammen udviklede de værket TRANS- til Bora Boras platform New Nordic Dances i 2015.
TRANS- er siden blevet vist i Danmark, Ungarn og Norge og udvalgt til Berliner Festspieles prestigefulde Stückemarkt-program. I år har TRANS- kunnet opleves som en del af udstillingen Welt Ohne Aussen kurateret af den tyske kunstner Tino Sehgal og Thomas Oberender på Martin-Gropious-Bau i Berlin. Læs mere her www.twowomenmachineshow.com

ALITY er skabt i tæt samarbejde med den sydkoreanske kunstner Yujin Kim, den britiske komponist S. Rieser og den danske tekstilkunstner Lea Paulsen. Den version af ALITY der kan opleves på Kunsthal Charlottenborg er tilpasset udstillingsrummet her – og desuden vil den britiske performer Emilia Gasiorek særligt til denne udgave af værket tilslutte sig gruppen af kunstnere.

Performere, medskabere / Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici, Yujin Kim, Santi Rieser, Emilia Gasiorek
Koreografer / initiativtagere og iscenesættelse /Marie-Louise Stentebjerg, Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici
Lyd / S. Rieser
Lys / Jesper Møller
Rum, tekstiler, kostume / Lea Paulsen
Stemmekonsulent / Emma Bonnici
Channelling consultant / Sunniva Høgsberg

Fakta
two-women-machine-show (DK) og Jonathan Bonnici (DK/UK): ALITY
Premiere: 24. september 2018 kl. 18-21, billetter til premieren kan købs her: teaterbilletter.dk
Spilleperiode: 25.-30. september, entrébillet til Kunsthal Charlottenborg
Time: Mandag 24 kl. 18-21, tirsdag 25 kl. 15-18, onsdag 26 kl. 17-20, torsdag 27 kl. 15-18, fredag 28 kl. 13-16, lørdag 29 kl. 13-16, søndag 30 kl. 13-16
Kunsthal Charlottenborg, Kgs. Nytorv 1, 1050 København K
Varighed: 3 timer, hvor man kan gå til og fra

Events i forbindelse med ALITY

17. september 19.00 – 21.00
Praksis, fantasi og decentraliseret koreografi (dialog)
Dansehallerne / two-women-machine-show (DK), Jonathan Bonnici (UK/DK)
Læs mere

27. september 18.30-20.00
Choreography as a reading practice (talk)
Koreograf og ph.d.studerende Simo Kellokumpu (FI)
En del af performancen ALITY
Læs mere