Søg

Premiere på ny durationel performance af anmelderroste two-women-machine-show og Jonathan Bonnici

Dansehallerne og Kunsthal Charlottenborg præsenterer i samarbejde med two-women-machine-show (DK) og Jonathan Bonnici (DK/UK) værket ALITY, der løber over 3 timer og inviterer publikum ind i et rum af rum, der udfolder sig jo mere nærværende man er til stede. Premieren er 24. september og værket kan opleves frem til 30. september på Kunsthal Charlottenborg.

Billeder, beretninger og relationer opstår i utallige scener – i et spænd mellem det konkrete og abstraktion gives der plads til fantasien. Spinkle billeder antydes, men i samme øjeblik noget opstår glider det ud og væk mellem linjerne af dets egen læsbarhed.

Alt tilstedeværende i værket – publikum, performere såvel som rekvisitter og rummet i sig selv – er til mulig forhandling i kraft af fantasien og dens evne til at aflæse forskellige underliggende betydninger. Der er ingen præfabrikerede billeder i ALITY, men ikke ulig oplevelsen af at stirre på et tarotkort, eller ind i et kaleidoskop, er værket flerfacetteret og foranderligt og bliver ved med at udfolde sig jo mere man hengiver sig til det.

Video er deaktiveret pga. dine cookie indstillinger

Den danske duo two-women-machine-show har de sidste tre år haft et tæt samarbejde med den britiske skuespiller Jonathan Bonnici. Sammen udviklede de værket TRANS- til Bora Boras platform New Nordic Dances i 2015.
TRANS- er siden blevet vist i Danmark, Ungarn og Norge og udvalgt til Berliner Festspieles prestigefulde Stückemarkt-program. I år har TRANS- kunnet opleves som en del af udstillingen Welt Ohne Aussen kurateret af den tyske kunstner Tino Sehgal og Thomas Oberender på Martin-Gropious-Bau i Berlin. Læs mere her www.twowomenmachineshow.com

ALITY er skabt i tæt samarbejde med den sydkoreanske kunstner Yujin Kim, den britiske komponist S. Rieser og den danske tekstilkunstner Lea Paulsen. Den version af ALITY der kan opleves på Kunsthal Charlottenborg er tilpasset udstillingsrummet her – og desuden vil den britiske performer Emilia Gasiorek særligt til denne udgave af værket tilslutte sig gruppen af kunstnere.

Performere, medskabere / Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici, Yujin Kim, Santi Rieser, Emilia Gasiorek
Koreografer / initiativtagere og iscenesættelse /Marie-Louise Stentebjerg, Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici
Lyd / S. Rieser
Lys / Jesper Møller
Rum, tekstiler, kostume / Lea Paulsen
Stemmekonsulent / Emma Bonnici
Channelling consultant / Sunniva Høgsberg

Fakta
two-women-machine-show (DK) og Jonathan Bonnici (DK/UK): ALITY
Premiere: 24. september 2018 kl. 18-21, billetter til premieren kan købs her: teaterbilletter.dk
Spilleperiode: 25.-30. september, entrébillet til Kunsthal Charlottenborg
Time: Mandag 24 kl. 18-21, tirsdag 25 kl. 15-18, onsdag 26 kl. 17-20, torsdag 27 kl. 15-18, fredag 28 kl. 13-16, lørdag 29 kl. 13-16, søndag 30 kl. 13-16
Kunsthal Charlottenborg, Kgs. Nytorv 1, 1050 København K
Varighed: 3 timer, hvor man kan gå til og fra

Events i forbindelse med ALITY

17. september 19.00 – 21.00
Praksis, fantasi og decentraliseret koreografi (dialog)
Dansehallerne / two-women-machine-show (DK), Jonathan Bonnici (UK/DK)
Læs mere

27. september 18.30-20.00
Choreography as a reading practice (talk)
Koreograf og ph.d.studerende Simo Kellokumpu (FI)
En del af performancen ALITY
Læs mere

New durational work by the acclaimed duo two-women-machine-show and Jonathan Bonnici

In collaboration with two-women-machine-show (DK) and Jonathan Bonnici (DK/UK), Dansehallerne and Kunsthal Charlottenborg present the work ALITY, which spans over 3 hours and invites audience into a space of spaces. The premiere is 24 September and the work can be experienced until 30 September at Kunsthal Charlottenborg.

ALITY comes from an enduring question about the possibilities of subversion/utopia. We choose to work in the realm of possibles from which concrete instances come into being. The piece is an experiment in indeterminacy, thin images that appear unbidden and glide between the lines of common readability offering spaces for the imagination to exercise.

The bodies are on par with the space as a material available for negotiation. The possibility is for all present elements to offer their energetic subtexts. The performers do not compose, they practice, and in the eschewal of a rationalist determination, new longed for sensations and spaces appear. There is no fiction, no predefined images. Not unlike the experience of staring into the tarot or a kaleidoscope, ALITY is a space of spaces that unfolds the more it is attended to. At Charlottenborg we offer a version of ALITY which is particular to the given space and the bodies present.

Video er deaktiveret pga. dine cookie indstillinger

In 2015 the Danish duo two-women-machine-show began their collaboration with British actor Jonathan Bonnici. Together they premiered the work TRANS- at Bora Bora’s platform New Nordic Dances. TRANS- has been shown in Denmark, Hungary and Norway and was selected for Berliner Festspiele’s Stückemarkt programme. This year TRANS- was included in the exhibition Welt Ohne Aussen curated by Tino Sehgal and Thomas Oberender at the Martin-Gropious-Bau in Berlin.

Their new work ALITY features South Korean artist Yujin Kim, British composer S. Rieser and the Danish textile artist Lea Paulsen. ALITY premieres at KunsthaL Charlottenborg on the 24th of September. Especially for this edition of the work the team will be joined by British co-performer Emilia Gasiorek. Further info here www.twowomenmachineshow.com

Performers, co-creators / Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici, Yujin Kim, S. Rieser, Emilia Gasiorek
Choreographers, initiators, staging / Marie-Louise Stentebjerg, Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici
Sound / Rieser
Light / Jesper Møller
Space, textiles, costumes / Lea Paulsen
Voice consultant / Emma Bonnici
Channelling consultant / Sunniva Høgsberg
Residency / UniArts Helsinki, PACT Zollverein, Dansarena Nord
Co-production / Dansehallerne, Theatre Academy of the University of the Arts Helsinki and Kunsthal Charlottenborg
Thank you / Simo Kellokumpu, Tuija Kokkonen, Anders Paulin, Paula Caspao, Alaknanda Samarth, Pia Stentebjerg, Hanna Reidmar, 13Festivalen

Facts
two-women-machine-show (DK) and Jonathan Bonnici (DK/UK): ALITY
Premiere: 24 September 2018 6pm-9pm, tickets to the premiere can be purchased here: teaterbilletter.dk
Period: 25-30 September, entrance ticket for Kunsthal Charlottenborg
Time: Monday 24 6pm-9pm, Tuesday 25 3pm-6pm, Wednesday 26 5pm-8pm, Thursday 27 3pm-6pm, Friday 28 1pm-4pm, Saturday 29 1pm-4pm, Sunday 30 1pm-4pm
Kunsthal Charlottenborg, Kgs. Nytorv 1, 1050 Copenhagen K
Duration: 3 hours

Events in connection to ALITY

17 September 7pm-9pm
Practice, imagination and decentralised choreography (dialogue)
Dansehallerne / two-women-machine-show (DK), Jonathan Bonnici (UK/DK)
Further info

27 September 6.30pm-8pm
Choreography as a reading practice (talk)
Choreographer and ph.d.student Simo Kellokumpu (FI)
Part of the performance ALITY
Further info