Søg
Do it

‘DO IT’: SKAB KUNST DERHJEMME UNDER NEDLUKNING

55 internationale kunstnere har skabt instruktioner til kunstværker, som man selv kan lave hjemme. Kunsthal Charlottenborg lancerer konceptet i Danmark i samarbejde med Independent Curators International (ICI) i New York og den internationalt anerkendte kurator Hans Ulrich Obrist.

Mens Covid-19 kravene i Danmark og resten af verden gør at mange må blive hjemme, lancerer Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med ICI og Hans Ulrich Obrist nu udstillingskonceptet ’do it (home)’, der indeholder 55 kunstneres instruktioner til at skabe kunstværker. Med lanceringen i Danmark kan danskerne nu udforske samlingen af instruktioner og selv skabe kunstværker hjemme udtænkt af en række markante internationalt anerkendte kunstnere.

Direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, udtaler:

”Året inden Corona var der over 4 millioner besøgende på danske kunstmuseer og kunsthaller. Lige nu oplever vi mange danskeres frustration over ikke at kunne opleve kunstudstillinger under nedlukningen af landet. Derfor er vi glade for nu at give denne mulighed for selv at skabe store kunstoplevelser derhjemme.”

Tanken bag udstillingen ’do it (home)’ er at give befolkningen en pause fra skærmen og mulighed for selv at skabe en fysisk kunstoplevelse derhjemme. Man følger kunstnernes instruktioner, kommer ind i deres verden og realiserer et kunstværk på deres vegne. Og når man er klar til at vende tilbage til skærmen, kan man dele værket som man har skabt! Flere tusinder fra andre lande har allerede delt deres værker på Instagram under hastagget #doithome, og nu kan danskerne altså gøre det samme.

’do it (home)’ blev først udtænkt af Obrist og produceret af ICI i 1995, som en samling instruktioner af gør det selv kunst, der blev vist på kunstinstitutioner over hele verden bl.a. på Nikolaj Kunsthal i København. I foråret 2020 blev der som reaktion på den globale Covid-19 pandemi lanceret en ny version af ’do it (home)’, som Kunsthal Charlottenborg nu lancerer i Danmark.

Læs mere om ’do it (home)’ hos ICI:
https://curatorsintl.org/special-projects/do-it

Download alle instruktioner til værker fra foråret her

Download alle instruktioner til værker fra efteråret her