Søg

Kunsthal Charlottenborg lancerer ny BIENNALE over hele Danmark i samarbejde med AFA JCDecaux

BIENNALE er en ny kunstudstilling der vises på gader, togstationer og busstoppesteder over hele Danmark arrangeret af Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med AFA JCDecaux. Udstillingen afholdes hvert andet år og kan opleves for første gang i år fra den 15. november frem til den 31. december 2021

Dette års BIENNALE præsenterer 35 danske og internationale kunstneres værker på både fysiske og digitale reklamepaneler over hele Danmark. Kunsthal Charlottenborg har tidligere samarbejdet med AFA JCDecaux i både 2017 (Yoko Ono – Transmission) og 2019 (It’s Urgent!) og har nu formaliseret samarbejdet, så der i fremtiden arrangeres en international kunstudstilling over hele Danmark hvert andet år.

Direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, udtaler:

”Vi har med BIENNALE en ambition om at bringe samtidskunsten ud til endnu flere danskere. De seneste år med Corona har vist os, at der er mere brug for fælles oplevelser og kunstnerisk poesi end nogensinde. Samtidig har vi været tvunget til at tænke i nye udstillingsformater, der på trods af nedlukning eller ej kan nå ud til et langt bredere publikum. AFA JCDecaux er for os den perfekte samarbejdspartner, da de gennem deres medieplatforme kan få kunstværkerne ud i det offentlige rum i stort set hele Danmark”.

Adm. Direktør for AFA JCDecaux, Anders Axelsen, udtaler:

”AFA JCDecaux har alitd haft forkærlighed for kunsten, så vi ønsker med samarbejdet at give plads til kreative mennesker og bidrage til kulturen og den almene dannelse i Danmark. Kunsthal Charlottenborg og AFA JCDecaux deler ambitionen om at nå den næste generation over hele Danmark med kreativitet og opsigtsvækkende budskaber, og derfor glæder vi os til samarbejdet om at bringe kunsten ud i hele landet.”

Titlen på årets udstilling, de deltagende kunstnere og kuratorer offentliggøres den 18. oktober 2021. Kunstværkerne på årets BIENNALE kan opleves på mere end 700 reklamepanler på gader, busstoppesteder og togstationer over hele Danmark fra 15. november – 31. december 2021. Faktisk vil 84% af den danske befolkning kunne se udstillingen på de mange reklamepaneler, og værkerne kan også opleves samlet fra 27.-31. december 2021 på Nørreport Station og i gården på Kunsthal Charlottenborg i København.

BIENNALE er en del af Kunsthal Charlottenborgs udstillingsprogram, der er støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Kulturministeriet og Statens Kunstfond.