Søg

Forbind din krop med verdenen til Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg

Ved din krop hvad klokken er? Er du påvirket af, hvad dine bedsteforældre spiste? Hvordan har dine bakterier det i dag? Hvad skal du have på, når du tager på din første rumrejse? Kunsthal Charlottenborg og Medicinsk Museion sætter fuldt spot på efterårets store udstilling 'Verden er i dig' for hele familien på Kulturnatten fredag den 15. oktober kl. 18-24.

Program
18:00-24:00 De aktuelle udstillinger er åbne
18:00-20:00 Børneomvisning i udstillingen Verden er i dig (kl. hel og halv)
18:00-20:00 Illustrationsworkshop for børn med Sofie Louise Dam
19:00-19:45 Spis med dine mikrober i Baum & Leahy’s installationsværk Cometabolise: A Holobiont Dinner (hvert kvarter)
20:00-21:00 Talk med kunstnerduoen Baum & Leahy og Adam Bencard
21:30-22:00 Screening af Isabella Martins Time Animals og lydperformance af Jim Slade

Mærk, se og tegn verdenen omkring os
Igennem ny biokunst, meteoritter, duften af kirsebær, vandrør fra 1700-tallet og en syv meter stor roterende jordklode åbner udstillingen Verden er i dig op for indtryk, der forbinder kroppen med verden omkring os. Gennem omvisninger for børn udforsker vi, hvad der sker med kroppen, hvis den bor i en hule, spiser en levende surdejsbolle eller rejser til Mars. Indtrykkene fra udstillingen kan bearbejdes i Sofie Louise Dams illustrationsworkshop for børn, hvor børn og voksne kan prøve at lave deres egen mikrobe-maske.

Spis med dine mikrober
I Baum & Leahys installationsværk Cometabolise: A Holobiont Dinner (2021) vil der på aftenen være en mellemartslig ceremoni, hvor de besøgende kan forbinde sig til sine mikrober igennem deres stofskifte. Værket er en levende skulptur, der behandler mennesket som et økosystem forbundet med andre organismer igennem vores fælles stofskifte. På Kulturnatten kan den prisvindende, internationale kunstnerduo Baum & Leahy også opleves i en samtale med den ene af udstillingens kuratorer, lektor ved Medicinsk Museion, Adam Bencard.

Kronobiologi og lydperformance
Kunstner Isabella Martin kredser om det hverdagslige og det surrealistiske i kronobiologiernes arbejde med døgnrytmer. På Kulturnatten vil der være en screening af værket Time Animals (2021), som følger en forsker gennem et fiktivt 24-timers eksperiment, der leger med forholdene mellem dag og nat, aktivitet og hvile, natur og teknologi. Værket vil helt særligt blive vist med en live lydperformance af komponist Jim Slade.

Læs mere om udstilling Verden er i dig her

Fakta
Entré: Adgang med Kulturpas til 95 kr. Kulturpas kan købes på kulturnattens webshop her.
Børn under 12 år har gratis adgang.