Søg

Verden er i dig

En udstilling i samarbejde med Medicinsk Museion

30 sep – 16 jan 2022

I efteråret 2021 har Kunsthal Charlottenborg og Medicinsk Museion indgået et samarbejde om at realisere udstillingen Verden er i dig i Kunsthal Charlottenborgs sydfløj.

De seneste 10 års rige og vigtige diskussioner om det antropocæne har i høj grad har fokuseret på, hvordan vi som menneskehed påvirker verden. Udstillingen Verden er i dig vil undersøge den anden side af dette begreb, nemlig hvad verden gør ved os. Hvordan de store, i sidste ende planetariske strukturer, som udgør rammerne for vores liv, er med til at forme vores kroppe og daglige, fysiologiske eksistens.

Udstillingen bevæger sig gennem fire temaer – Tid, Rum, Mikrober og Generationer – der alle er bygget op om nye videnskabelige spørgsmål til hvordan den store verden er til stede i og former den lille verden, som din krop er; for eksempel hvordan døgnrytmerne påvirker vores cellers rytmer, eller hvordan de trillioner af mikroorganismer, der bor på og i vores kroppe, påvirker alt fra vores fordøjelse til vores humør.

Fælles for alle spørgsmålene er, at de ikke lader sig begrænse; de flyder over i kunst, kultur, historie, politik og meget mere. Udstillingen blander derfor kunstværker, videnskabsfortællinger og kulturhistorier, for at fortælle historier om vores kroppes komplekse forbundethed til sin omverden. Udstillingens titel, Verden er i dig, ikke er noget entydigt udsagn; verden indeholder både kærlighed og tungmetaller, både næring og gift. At verden er i dig også har markante politiske, sociale og kulturelle aspekter. Det er ikke alle, der får de samme dele af verden i sig.

Verden er i dig, men hvordan og med hvilke konsekvenser?

Næste