Søg

Kunsthal Charlottenborgs første biennale fokuserer på poesi over hele Danmark

I tæt samarbejde med Manchester International Festival og kuratorerne Hans Ulrich Obrist & Lemn Sissay lancerer Kunsthal Charlottenborg nu sin første biennale med titlen Poet Slash Artist. Den internationale kunstudstilling vises på gader, togstationer og busstoppesteder i hele Danmark fra 15. november - 31. december 2021

Kunsthal Charlottenborgs første biennale-udstilling, Poet Slash Artist, viser værker af 36 danske og internationale digtere og kunstnere over hele Danmark. Poet Slash Artist, der er kurateret af Hans Ulrich Obrist og Lemn Sissay, dykker ned i en verden af digtere, der arbejder med billedkunst – og billedkunstnere, der arbejder med poesi. Poet Slash Artist, som oprindeligt blev bestilt og vist af Manchester International Festival (MIF) og HOME i juli 2021, vises nu i en ny version over hele Danmark, hvor værker af 35 kunstnere og digtere bringer forskellige kulturer, kontinenter, sprog og generationer sammen i et nyt fællesskab.

Kuratorerne for Poet Slash Artist, Hans Ulrich Obrist og Lemn Sissay, fortæller:
”Denne udstilling er noget helt særligt – der findes ikke andre som den. Det er ikke en boglancering, det er ikke digtere, der fremfører deres værker i traditionel forstand, men kunstværkerne, der i sig selv udfører en performance, når de træder ud i byen. Som den franske forfatter og filosof Édouard Glissant sagde, skal udstillinger række ud over museets vægge. Når værkerne optræder i gadebilledet, kan mennesker, som normalt ikke kommer på kunstinstitutioner, også pludselig støde på værkerne. Magien opstår, når nogen går tilfældigt forbi og interagerer med et rum, de ellers ikke ville have trådt ind i.”

Hans Ulrich Obrist (f. 1968, Schweiz) er kurator og direktør ved Serpentine Galleries i London. Han er flere gange blevet udpeget som nummer 1 på top 100 listen over kunstverdenens mest indflydelsesrige mennesker, der hvert år udgives af det meget anerkendte kunstmagasin ArtReview. Hans Ulrich Obrist har kurateret en lang række udstillinger for højt respekterede kunstinstitutioner over hele verden og har tidligere arbejdet sammen med Kunsthal Charlottenborg som kurator for udstillingerne TAKE ME (I’m Yours) (2016) og It’s Urgent! (2019).

Lemn Sissay (f. 1967, UK) er forfatter, dramatiker og arbejder også med formidling af poesi i TV og radio. Sissay blev udpeget til nationens officielle digter ved OL i London i 2012, har været rektor ved University of Manchester siden 2015, og indtrådte i bestyrelsen af Foundling Museum to år senere, efter tidligere at være blevet udpeget til at udføre et projekt for museet som Coram Fellow. Han modtog PEN Pinter-prisen i 2019 og har skrevet en række bøger og skuespil.

John McGrath, kunstnerisk direktør og administrerende direktør for Manchester International Festival, er begejstret for samarbejdet og for at udstillingen nu vil blive vist i Danmark:
”Som international festival er vi meget glade for, at disse ekstraordinære kunstværker, der oprindeligt blev skabt til Manchester, nu vil blive præsenteret af Kunsthal Charlottenborg og udstillet over hele Danmark, så millioner af danskere også kan opleve dem. Vi håber, at de vil vække en følelse af samhørighed og kan knytte mennesker og lande sammen i et fællesskab, ganske ligesom kunstnerne selv knytter ord og billeder sammen.”

Udstillingen finder sted i hele Danmark på flere hundrede af AFA JCDecauxs reklamepaneler landet over. Dermed vil 84% af den danske befolkning kunne se udstillingen på de mange reklamepaneler.

Kunsthal Charlottenborg Biennale Poet Slash Artist er en del af Kunsthal Charlottenborgs udstillingsprogram, som er støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Kulturministeriet og Statens Kunstfond.