Søg

Stress blandt unge undersøges i nyt kunstprojekt i gården på Kunsthal Charlottenborg

Kenneth Balfelt Team har i årtier løst samfundsudfordringer fra fixerum til fængselsindsatte med kunstens metoder. Sammen med Johan August sætter de nu fokus på præstationspres og stress blandt unge studerende i Danmark, når de inviterer publikum til at være en del af deres nye projekt Sowing the Seeds of Love.

Den for nyligt udkomne Nationale Sundhedsprofil 2021 viser, at danskernes mentale helbred er stærkt nedadgående, og at Danmarks unge er påvirket af stress i højere grad end hidtil. Sowing the Seeds of Love er et kunstprojekt i fire udviklingsfaser, der skal finde løsninger på præstationspres og stress blandt unge studerende, gennem en kunstnerisk praksis.

Den socialt engagerende udstilling finder sted i to specialdesignede arkitektoniske pavilloner i gården på Kunsthal Charlottenborg. Her kan alle interesserede komme forbi i kunsthallen og gå på opdagelse i kunstneriske metoder fra Kenneth Balfelt Teams tidligere projekter. Samtidig kan de besøgende selv deltage i skabelsen af det nye kunstprojekt gennem workshops i udstillingens pavilloner. Sowing the Seeds of Love giver dermed de besøgende et indblik i en kunstnerisk proces, som normalt ikke er synlig for publikum.

Som en del af projektet samarbejder Kenneth Balfelt Team // Johan August med Københavns Professionshøjskole, for at undersøge muligheden for at skabe nye sociale og fysiske tiltag, der kan modvirke det stigende stressniveau som unge oplever i dag. Her skal de studerende, lærere og fagpersoner fra Københavns Professionshøjskoles læreruddannelse deltage i interviews og workshops side om side med publikum. Læs mere her. 

Udviklingsforløbet afsluttes med en “fernisering” den 30. juni kl. 17-22, hvor resultatet præsenteres og overrækkes til Københavns Professionshøjskole og de besøgende. Det vil efterfølgende være at se frem til udstillingen lukker den 7. august 2022. Læs mere her.

Kenneth Balfelt Team har gennem de seneste årtier udviklet kunstneriske metoder og teorier til at løse konkrete samfundsproblemer. Fra fixerum og Mændenes Hjem på Vesterbro til fængselsindsatte i Niger og Norge. Gennem fire år har Kenneth Balfelt Team // Johan August arbejdet med research og udvikling af tiltag, der kan forebygge stress i vores samfund, byer og arbejdsliv.

Sowing the Seeds of Love på Kunsthal Charlottenborg er næste fase af Kenneth Balfelt Team // Johan Augusts bidrag til udstillingen Work it Out på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg i 2021, der handlede om at skabe afstressende og meningsfulde møder. Her skabte pavillonerne et anderledes mødelokale i en afstressende atmosfære, hvor naturen inviteres indenfor i en specialdesignet arkitektonisk form, der med organiske former, naturlyde, planter og sten ligner både en have og et drivhus for menneskelig vækst – og med et socialt program gav metoder til afstressende, mere meningsfulde og kreative møder.

Udstillingen Sowing the Seeds of Love er realiseret med generøs støtte fra Profile A/S, Scantruck, Chr. Juul Andersen A/S, Regnestuen, Vandkunsten, Atelier Kristoffer Tejlgaard, Københavns Kommune, Riisfort A/S, Ege Carpets, Skagerak, Bymarkant samt Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Politiken-Fonden, Statens Kunstfond, William Demant Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden.

Workshops
Fase 1 – Kontekstanalyse og brugerinvolvering
Workshop 1: 10. maj kl. 17-20
Workshop 2: 17. maj kl. 17-20

Fase 2 – Programformulering
Workshop 3: 24. maj kl. 17-20

Fase 3 – Design af løsninger
Workshop 4: 31. maj kl. 17-20
Workshop 5: 8. juni kl. 13-16
Workshop 6: 14. juni kl. 17-20

Fase 4 – Udførsel, model og skitser
Workshop 7: 21. juni kl. 17-20
Workshop 8: 28. juni kl. 17-20

Tilmelding til workshops skal ske pr. e-mail til booking@kunsthalcharlottenborg.dk. Skriv i emnefeltet, hvilken dato du ønsker at tilmelde dig til. Uddelingen af de 15 pladser sker efter først-til-mølle. Det er gratis at deltage og der serveres et måltid undervejs.