Søg

Åbningsfest for Golden Days Festival

Golden Days åbner årets festival ’QUEENS' med et brag af en gratis åbningsfest den 2. september på 'Dronningens Nytorv' og Kunsthal Charlottenborg. Blandt aftenens højdepunkter er udstillingsåbning med H.M. Dronningen, en hårdtslående kvindehyldest fra Tessa, talks med bl.a. Ritt Bjerregaard og Ghita Nørby, klassisk kor-fortolkning af Tove Ditlevsens digte, feministisk masse-hypnose af Lilibeth Cuenca Rasmussen samt koncert med Dame Dearest.

I år sætter Golden Days Festival fokus på kvinder, køn og magt og hylder historiens heltinder, ukronede dronninger og markante kvindeskikkelser under temaet QUEENS. Startskuddet til den 17 dage lange festival lyder den 2. september, når Golden Days inviterer til en storstilet og gratis åbningsfest på Kongens Nytorv, der i festivalens anledning omdøbes til ‘Dronningens Nytorv’.

Festen står i kvindernes tegn og indledes med åbningen af festivalens stort anlagte byrumsudstilling ’50 QUEENS’, med deltagelse af H.M. Dronningen.

Udstillingen er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group og præsenterer 50 piedestaler på Dronningens Nytorv som en offentlig hyldest til historiens visionære, normbrydende og oversete heltinder. 49 af piedestalerne dedikeres til navngivne kvinder fra danmarkshistorien, mens en enkelt piedestal efterlades uden navn, så alle gæster kan give deres bud på, hvem der bør hyldes med en statue i byen.

50 QUEENS’ kan opleves på Kongens Nytorv under hele Golden Days. Udstillingen er tegnet af BIG og kurateret i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg. Endvidere indgår Accenture Song og Meta som centrale formidlingspartnere.

Efter udstillingsåbningen fortsætter åbningsfesten, når Tessa sparker festivalen i gang med attitude og rendyrket queen-energi. På åbningsfestens toscener kan publikum desuden opleve Ghita Nørby, koncert med Emma Sehested Høegs storladne pop-projekt Dame Dearest og reflektere over repræsentation af kvinder i både byrummet og historiebøgerne i selskab med politiker Ritt Bjerregaard, kunstner Jeannette Ehlers, billedhugger Elisabeth Toubro og museumsdirektørerne Ulrikke Neergaard og Michael Thouber.

Aftenen byder også på en Tove Ditlevsen-korkoncert præsenteret af Gyldendal og koret Lille MUKO, VR-oplevelsen ‘The Female Gaze’ af Meta og Kunsthal Charlottenborg samt performancen ‘Gynophobia’ af kunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen. Det hele toppes af med sensommerstemning, iskolde fredagsøl og et DJ-set af Malika Mahmoud.

Åbningsfesten er gratis og præsenteres i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg og Gyldendal.

Program:
16.00 H.M. Dronningen deltager i åbningen af 50 QUEENS
16.35 Åbningstale på scenen v. festivalleder Svante Lindeburg
16.45 Talk: Sæt kvinder på piedestalerne – om repræsentation i byrummet og i historien. Panel: Ritt Bjerregaard, Jeannette Ehlers, Ulrikke Neergaard, Elisabeth Toubro. Moderator: Michael Thouber
17.30 TESSA
18.20 Tove Ditlevsen-korkoncert med koret Lille MUKO
18.45 Samtale: Ghita Nørby i interview med Zissel Astrid Kjertum-Mohr
19.30 Performance af Lilibeth Cuenca Rasmussen: ‘Gynophobia’
20.30 DAME DEAREST
21.00 MALIKA MAHMOUD (DJ)

Læs mere her: goldendays.dk/program/