Søg

CPH:DOX 2024 på Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg danner hovedkvarter for Københavns internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX den 13. – 24. marts 2024. Under festivalen kan du på kunsthallen opleve soloudstillingen Reincarnations of Shadows af den vietnamesiske stjernekunstner Thao Nguyen Phan, en interaktiv udstilling samt et væld af filmvisninger, talks og årets åbningsfest af festivalen.

Når CPH:DOX åbner i marts 2024, vil de mange danske og internationale gæster få en helt særlig oplevelse på Kunsthal Charlottenborg. Under festivalens 12 dage vil kunsthallen fungere som et internationalt festivalcentrum med udstillinger, biografer og brancheaktiviteter. Alle er velkomne til at besøge CPH:DOX på Kunsthal Charlottenborg under hele festivalperioden den 13. marts – 24. marts 2024.

SE HELE PROGRAMMET PÅ KUNSTHAL CHARLOTTENBORG

THAO NGYEN PHAN

I anledning af CPH:DOX præsenterer Kunsthal Charlottenborg den første soloudstilling i Skandinavien med Thao Nguyen Phan. Billedkunstneren, der er internationalt anerkendt for at kombinere levende billeder med maleri og skulptur, skaber drømmeagtige og poetiske fortællinger og beskæftiger sig med presserende spørgsmål omkring hendes hjemlands historie i forhold til nutidige miljømæssige og sociale forandringer. Læs mere om udstillingen.

Der er fernisering på udstillingen Reincarnations of Shadows på åbningsdagen for CPH:DOX onsdag den 13. marts kl. 17.00-20.00 med gratis entré. Læs mere her.

CPH:DOX ÅBNINGSFEST

Med ‘Body Politics’ som tematisk fællesnævner tager årets udgave af CPH:DOX udgangspunkt i vores kollektive forståelse af kroppen. Hvad sker der, hvis vi forsøger at rykke lidt ved den forståelse og ved rammerne for, hvordan kroppen kan og bør se ud. Og hvem bestemmer over kroppen, hvad må den veje, hvor må den bevæge sig hen, og hvorfor møder nogle kroppe flere fordomme end andre?

Vær med til at fejre åbningen af CPH:DOXs Social Cinema med et særligt samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg, Casper Eric og CPH:DOX.

I 2023 udgav digter og handicapaktivist, Caspar Eric, manifestet ‘Undskyld vi er her’ med tekster af mennesker med handicap og deres pårørende som reaktion på alt for længe at blive behandlet som samfundets andenrangsborgere. Når CPH:DOX slår dørene op til en helt ny Social Cinema, designet ud fra principperne om Universelt Design og lige adgang for alle, er det med et nyt videoværk baseret på manifestet. Værket er skabt af Caspar Eric i samarbejde med videokunstneren, Luna Scales, og bliver opført i Social Cinemas nye projektionskube.

Efter performancen vil projektionskuben blive omdannet til et stort dansegulv. Så gør dig klar til at danse natten lang med en række DJ-sets og fantastiske, kropsinspirerede visuals af kunstneren Anthony Dexter Giannelli. DJ IDA AYA indtager kuben fra kl. 22.00-00.00, og DJ Suziethecockroach overtager fra kl. 00.00-02.00. Læs mere her.

SOCIAL:CINEMA

Oplev højaktuelle film om demokrati, Israel-Palæstina-konflikten og Ruslands krig i Ukraine. Se film om lykke, sorg og menneskets behov for at høre til. Fordyb dig i film om kunst, kultur og kapital i det 21. århundrede – inkl. et nyt videoværk, en feministisk hyldest til moder- og søsterskabet, skabt af den Turner Prize-vindende kunstner Laure Prouvost, som viste sin første soloudstilling i Skandinavien på Kunsthal Charlottenborg i forbindelse med CPH:DOX 2021. Se alle film her.

INTER:ACTIVE

Oplev en ny udgave af festivalens INTER:ACTIVE-program på Kunsthal Charlottenborg; en udforskning af samspillet mellem kreativitet og teknologi. Gennem forskellige medier såsom spil, interaktive installationer, videokunst, tekstiler og AI vil en række kunstnere udforske forandringer i, hvordan vi forholder os til vores fysiske jeg og undersøge, hvordan vi sprænger rammerne for vores indbildte begrænsninger. INTER:ACTIVE er kurateret af Mark Atkin. Læs mere her.

Åbningstider og entré under CPH:DOX

Kunsthal Charlottenborg holder lukket den 4. – 12. marts under opbygningen af CPH:DOX. Under festivalen, der i år finder sted 13. – 24. marts, har kunsthallen åbent hver dag mandag-søndag fra kl. 10.00 til sent – der er gratis entré til udstillingen med Thao Nguyen Phan, der har åbent hver dag til kl. 20.00.

Til INTER:ACTIVE-programmet samt de fleste filmvisninger og arrangementer ifm. CPH:DOX vil der imidlertid skulle købes billet eller betales entré.

SE HELE PROGRAMMET PÅ KUNSTHAL CHARLOTTENBORG