Søg

Bigert & Bergström

Solar Egg

12 oct – 13 jan 2019 Åbning: 12 oct 2018 18:00

 Booking af saunatider her (åben link i Chrome/Firefox)

I efteråret lander et fem meter højt guldæg med sauna indeni midt i Kunsthal Charlottenborgs gård. Guldægget med titlen Solar Egg er en skulptur skabt af den svenske kunstnerduo Bigert & Bergström (f. hhv. 1965 og 1962) for Riksbyggen.

Solar Egg er en social skulptur, hvor både københavnere og besøgende i byen kan mødes. I de nordiske lande indtager saunaen en nøgleposition som et rum for varme og refleksion. Bigert & Bergström har taget denne tradition op og udviklet en symbolsk skulptur, der skal fungere som rum for samtaler og udveksling af ideer. Projektet er en fortsættelse af kunstnernes arbejde med klima i deres værker siden 1994, hvor de skabte en række klimakamre.

Solar Egg er af træ, beklædt med et rustfrit, gyldent spejllag, der med dets mangefacetterede form spejler omgivelserne. I midten af ægget står den træopvarmede, hjerteformede saunaovn udført af jern og sten. Temperaturen inde i skulpturen er mellem 75° og 85° C. Det vil være muligt at booke en saunatid tre dage om ugen i udstillingsperioden.  Booking af saunatider her (OBS: Åben link i Google Chrome/Firefox)

Bigert & Bergström designede oprindeligt Solar Egg for svenske Riksbyggen, som et symbol på en ny begyndelse for byen Kiruna. Byen er i øjeblikket ved at undergå en radikal transformation, hvilke involverer en stor ændring af hele landsbyen. Kunstværket og saunaen er skabt på baggrund af en bestillingsopgave fra Riksbyggen, der står for en del af den nye bebyggelse i Kiruna.

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

Praktisk information vedr. sauna
 Booking af saunatider her (åben link i Chrome/Firefox)
Det er muligt at booke en saunatid til Solar Egg onsdage fra kl. 17–20 (gratis), samt lørdage og søndage kl. 14–17 (alm. entrébillet til Kunsthal Charlottenborg 90kr. + gebyr). Ved ankomsten til den bookede session er det er muligt at leje badetøfler, håndklæde og kimono for 30 kr. Der kan skiftes tøj og tages bad i vores badevogn, og personlige genstande kan låses inde i garderobeskabene.

Talk (fri entré)
Fredag 12. oktober kl. 17-18
Lige før ferniseringen vil kunstnerne Mats Bigert & Lars Bergström introducere skulpturen i en samtale modereret af Kunsthal Charlottenborgs direktør, Michael Thouber. Kom og hør om deres samarbejde, hvordan de researcher og udvikler deres projekter, der tæller alt fra skulpturer i stor skala, installationer, offentlige værker, performance og film – og ofte kombineret.

Hashtag til udstillingen: #solaregg #bigertbergström #kunsthalcharlottenborg

Næste