Søg

Cao Fei

Asia One

17 sep – 19 feb 2023 Fernisering: 16 sep 2022 17:00

Til efteråret præsenterer Kunsthal Charlottenborg filminstallationen Asia One af den kinesiske kunstner Cao Fei. Hun er især kendt for sine ambitiøse multimedieinstallationer, der reflekterer over den omfattende udvikling, der finder sted i det kinesiske samfund i dag og som i den grad har været med til at forme hendes generation. I iscenesatte filmværker portrætterer hun et Kina, der er splittet mellem fortid og nutid, mellem historie og længslen efter det nye.

Filmen Asia One følger de to eneste mennesker, der er ansat på et gigantisk sorteringscenter. Her er de omgivet af effektiv infrastruktur, hurtige robotter og materialer og pakker i konstant bevægelse på lange transportbånd. I starten ser de to medarbejdere ud til at være tættere på maskinerne og robotterne omkring dem, end de er på hinanden, men der opstår gradvist et bånd imellem dem, da de sammen begynder at gøre oprør mod sorteringscentrets effektivitet og forudsigelighed.

Med Asia One blander Cao Fei social kommentar, populæræstetik, henvisninger til surrealisme og dokumentariske elementer i et særegent kunstnerisk udtryk, der har vundet genklang verden over de seneste år.

Udstillingen er støttet af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, William Demant Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Næste