Søg

Charlottenborg Forårsudstilling 2019

2 feb – 10 mar 2019 Fernisering: 1 feb 2019 19:00

Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg siden 1857. Den begyndte som en udstilling, der præsenterede nye værker af danske kunstnere, men har i dag deltagende kunstnere fra mange lande. I årenes løb har den præsenteret værker af så berømte internationale navne som Vilhelm Hammershøi, Alvar Aalto, Per Kirkeby, Jørn Utzon, Olafur Eliasson og mange andre.

Udstillingen giver et betragteligt antal kunstnere mulighed for at deltage i et større internationalt projekt og har i årenes løb udgjort det første betydelige trin for mange unge kunstnere samtidig med, at den også præsenterer vigtige nye værker fra mere etablerede navne.

Et af Charlottenborg Forårsudstillingens faste træk er dens uafhængige jury, som består af kunstnere og personer med kunstfaglig praksis fra Skandinavien og det øvrige udland. Jurymedlemmerne udvælges på baggrund af deres forståelse for kunstneres arbejdspraksisser, såvel som deres stærke internationale udsyn. I 2019 består juryen af Tove Storch (billedkunstner, DK), Anna Krogh (kurator, DK), Anna Bjerger (billedkunstner, SE), Linda Korndal (arkitekt, DK) og Irene Griegst (smykkekunstner, MA/DK).

De deltagende kunstnere på udstillingen offentliggøres i januar 2019.

Ud over at vælge de udstillede kunstværker nominerer juryen også en slutliste med tre finalister til årets Solopris. Vinderen af sidste års Solopris er kunstneren Kim Richard Adler Mejdahl, der vandt prisen for sine videoværker ‘ODE’ og ‘NO OZONE’. Med Soloprisen følger en invitation til at udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2019.

Læs mere om Forårsudstillingen.

Hashtag til sociale medier: #forårsudstillingen2019

Yderligere information

Forårsudstillingens hjemmeside
Næste