Søg

Charlottenborg Forårsudstilling 2024

2 feb – 3 mar 2024

Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa og har siden 1857 været en fast del af Kunsthal Charlottenborgs program. En jury udvælger værker – af både danske og udenlandske kunstnere på tværs af kunstarterne billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design – som kan opleves på den omfangsrige udstilling.

Udstillingen har i årenes løb udgjort det første betydelige skridt for mange unge kunstnere i vejen mod en professionel karriere, samtidig med at udstillingen ofte har præsenteret nye værker af mere etablerede navne. I nyere tid har Forårsudstillingen talt både Klara Lilja, Sif Itona Westerberg og Frederik Næblerød blandt sine debutanter, og har gennem tiden præsenteret kunstnere, der i dag er internationalt anerkendte, herunder Anne Haaning, Per Kirkeby, Olafur Eliasson, Jasmina Cibic og mange flere.

De udvalgte kunstnere er ligeledes med i konkurrencen om Årets Solopris og en soloudstilling i Politikens Forhal samt om Deep Forest Art Land-prisen, der indeholder et rescidency-ophold med muligheden for at vise et nyt, stedsspecifikt værk i et år. I 2024 vil også vinderne fra sidste års udstilling, Zoumer (Yasmina Derradj) og Lida Jonsson, Ssi Saarinen, Ona Julija Lukas Steponaitytė, udstille deres nye værker i samarbejde med Politikens Forhal og Deep Forest Art Land.

Næste