Søg

Eva Koťátková

Confessions of the Piping System

21 sep – 16 feb 2020 Fernisering: 20 sep 2019 17:00

Kunsthal Charlottenborg er stolte af at vise den første store soloudstilling i Skandinavien med den fremstormende tjekkiske samtidskunstner Eva Koťátková. Confessions of the Piping System er titlen på den internationalt anerkendte kunstners scenografiske udstilling, der åbner på Kunsthal Charlottenborg den 20. september.

Eva Koťátkovás forunderlige kunstneriske vokabular kan opleves i alle afkroge af udstillingen: plakater med tekst, bure og andre foruroligende jernstrukturer og en overdimensioneret metalsaks, der står lænet op ad væggen i et rum med snitmønstre og tekstiler. I en stor vitrine præsenteres hundredevis af motiver, som kunstneren møjsommeligt har klippet ud af en bog, og publikum kan ligge i en kæmpemæssig seng og lytte til optagelser med børn, der beskriver deres drømme. Et nyt omfattende værk, skabt særligt til udstillingen på Kunsthal Charlottenborg, forener skulptur, tekst og performance og understreger Koťátkovás teatralske udtryk.

Surrealisme og institutionskritik lurer under overfladen i denne scenografiske udstilling. Koťátkovás skulpturelle tableauer udfolder relationen mellem mennesker, ideer og objekter. Hun er interesseret i forholdet mellem det private og personlige på den ene side – vores drømme, kreativitet, engagement – og det offentlige og autoritære på den anden. Hvilke regelsæt forholder vi os til i vores hverdag? Koťátková peger på hvordan vi præges og hæmmes af indlejrede institutionelle strukturer, hvordan indre og ydre impulser kan være i konflikt med hinanden, men udstikker med sine værker samtidig muligheder for, hvor og hvordan mennesket kan tænke og handle frit.

Eva Koťátková (f. 1982 i Prag) har udstillet over det meste af verden, bl.a. på Venedig Biennalen og på New Museum såvel som Metropolitan Museum of Art i New York. Hun er lige nu aktuel på Istanbul Biennalen og har senere på året en soloudstilling på det velrenommerede Kestner Gesellschaft i Hannover.

Hver onsdag fra den 23. oktober – 11 december 2019 vil man gratis kunne opleve performances i Eva Koťátkovás udstilling kl. 17.30-19.30.
Performere: Snorre Jeppe Hansen, Nina Tind Jensen og Ninna Steen.

Udstillingen er kurateret af Henriette Bretton-Meyer og støttet af Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond.

Hashtag til udstillingen: #evakotatkova #confessionsofthepipingsystem #kunsthalcharlottenborg

Næste