Søg

Jeremy Deller

Welcome to the Shitshow!

17 mar – 6 aug 2023

Til foråret præsenterer Kunsthal Charlottenborg en soloudstilling med den britiske kunstner Jeremy Deller. Den finder sted i anledning af CPH:DOX, Københavns internationale dokumentarfilmfestival, der traditionen tro indtager kunsthallen i marts måned. Netop Dellers særlige evne til at dokumentere sin samtid vil være i højsædet i denne udstilling.

Udstillingen samler en lang række værker fra de seneste 15 år, der zoomer ind på forskellige aspekter af engelsk kultur: Én film dokumenterer dedikerede Depeche Mode-fans fra hele verden, en anden film viser ivrige demonstranter, der kæmper for og imod Brexit foran parlamentet i London. Andre værker går længere tilbage i historien, bl.a. til slaget ved Somme under 1. Verdenskrig, hvor den engelske hær led voldsomme tab, og til arkæologiske fund fra forhistorisk tid.

Gennem film, fotografi, grafiske værker og skulpturelle installationer tegner Jeremy Deller et mangesidet og til tider humoristisk portræt af engelsk kultur og undersøger forskellige typer af fællesskaber, hvor folk engagerer sig og finder sammen for en kollektiv sag.

Jeremy Deller modtog i 2004 den prestigefyldte Turner Prize og repræsenterede Storbritannien ved den 55. Venedig Biennale i 2013.

Udstillingen kurateres af Henriette Bretton-Meyer og realiseres i samarbejde med CPH:DOX.

Støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond.

Næste