Søg

Jeremy Deller

Welcome to the Shitshow!

17 mar – 6 aug 2023 Fernisering: 17 mar 2023 17:00

I anledning af CPH:DOX, Københavns internationale dokumentarfilmfestival, præsenterer Kunsthal Charlottenborg den første soloudstilling i Skandinavien med den prisvindende britiske kunstner Jeremy Deller. Gennem film, fotografi, grafik og skulpturelle installationer fremhæver udstillingen dokumentariske aspekter af Dellers praksis. Her indfanges en række særlige øjeblikke fra vores samtid i en bred vifte af værker, der er skabt i løbet af de sidste tyve år.

Jeremy Dellers udstilling med titlen Welcome to the Shitshow! indtager hele nordfløjen på Kunsthal Charlottenborg. Her samles en bred vifte af værker , der alle udforsker forskellige aspekter af engelsk kultur.

Udstillingen åbner med den omfattende installation Warning Graphic Content, som består af over hundrede papirarbejder, grafik, tryk og plakater fra perioden 1993–2021. Deller har gennem hele sin karriere udfordret forestillingen om det enestående og ophøjede kunstværk, og i tråd med denne tilgang åbner udstillingen således med en slags retrospektiv præsentation, der slår tonen an for de følgende rum i forhold til både tematik og udtryk.

Udstillingen omfatter også filmværkerne English Magic, som kunstneren skabte til den britiske pavillon i Venedig i 2013, og Putin’s Happy fra 2019, der dokumenterer grupper af demonstranter foran det britiske parlament i London, som henholdsvis kæmper for og imod Brexit – Storbritanniens farvel til EU. Deller har altid interesseret sig for, hvordan en given gruppe mennesker finder sammen i et fællesskab for at engagere sig i en sag, hvad enten det er politik eller musik.

I en stramt udtænkt billedserie bliver fotografier fra David Bowies Ziggy Stardust-turné i Storbritannien i 1972 sat sammen med billeder fra britiske dagblade fra samme år (minearbejderstrejken, konflikten i Nordirland, mv.). Dermed sammenflettes afgørende øjeblikke fra popkulturen med skelsættende politiske begivenheder. Et andet værk, filmen Our Hobby is Depeche Mode fra 2006, følger fans af det britiske band over hele verden og undersøger den sammenhængskraft, der ligger i at være en del af en kollektiv bevægelse.

Andre værker dykker længere tilbage i historien, for eksempel ved at trække på arkæologiske fund fra forhistorisk tid eller slaget ved Somme under 1. Verdenskrig, hvor den britiske hær led store tab. Udstillingen viser i den forbindelse en dokumentarfilm af Dellers omfattende performative værk We’re Here Because We’re Here fra 2016, som markerede 100-året for slaget ved Somme. Til dette projekt hjalp tusindvis af deltagere over hele Storbritannien med at skabe et levende, men midlertidigt mindesmærke for de faldne soldater.

 

Jeremy Deller (f. 1966, London) er en af Storbritanniens mest anerkendte samtidskunstnere. Han blev tildelt den prestigefyldte Turner-pris i 2004 og repræsenterede Storbritannien ved den 55. Venedig Biennale i 2013. Han har haft utallige soloudstillinger og har udstillet over hele verden, herunder Buenos Aires, Hong Kong, Mexico City, New York City, Moskva, Singapore og Tokyo.

Udstillingen er kurateret af Henriette Bretton-Meyer og realiseret i samarbejde med CPH:DOX med støtte fra Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Events i forbindelse med udstillingen:

8. juni 8.30-9.30: Kuratoromvisning Welcome to the Shitshow!
Kunsthal Charlottenborg x Art Week
Læs mere her

6. april 17.00: Welcome to the Shitshow!
Omvisning i Jeremy Dellers udstilling
Læs mere her

4. april 17.00: Welcome to the Shitshow!
Omvisning i Jeremy Dellers udstilling
Læs mere her

29. marts – 16. april: Everybody in the Place
Filmvisning af Jeremy Dellers film fra 2018 (61 min.)
Læs mere her

17. marts 20.00-22.00: Depeche Mode, my part in their downfall, and other stories
Artist talk med Jeremy Deller
Læs mere her

17. marts 17.00-21.00: Welcome to the Shitshow!
Fernisering på udstillingen af Jeremy Deller
Læs mere her

17. marts 11.30-19.30: Eight Hour Rock Show
Filmprogram kurateret af Jeremy Deller
Læs mere her

Næste