Søg

Jesper Just

Uncomfortable Gaze

15 jun – 11 aug 2019 Fernisering: 14 jun 2019 18:00

Jesper Just har, siden han var Danmarks repræsentant ved Venedig Biennalen i 2013, udstillet sine forførende værker over hele verden, og er i dag én af sin generations mest internationalt anerkendte danske samtidskunstnere.

I juni 2019 slår Kunsthal Charlottenborg dørene op til kunstnerens hidtil mest ambitiøse soloudstilling på dansk jord, hvor Jesper Just vil indtage hele kunsthallens sydfløj på ca. 1000 kvadratmeter.

Med greb fra arkitekturen, billedkunsten og filmverdenen har Jesper Just skabt sit eget særegne sprog, der kaster et nyt lys over menneskelige relationer. Under den samlende titel Uncomfortable Gaze undersøger udstillingen på Kunsthal Charlottenborg den ambivalens, der kan opstå, når vi prøver at erkende verden gennem vores blik.

Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg arrangeres i samarbejde med den internationalt respekterede kunstinstitution MAAT Museum of Art & Technology i Lissabon, og giver for første gang i Danmark mulighed for at opleve Jesper Justs hidtil mest omfattende videoinstallation, Servitudes, der tidligere er vist på Palais de Tokyo i Paris og senere solgt til samlingen på The Metropolitan Museum of Art i New York.

Udstillingen er kurateret af Irene Campolmi og støttet af Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet og Det Obelske Familiefond.

Hashtag til sociale medier: #uncomfortablegaze #jesperjust

Næste