Søg

Nils Viga Hausken

Runnning Lemon

6 apr – 26 apr 2013

Running Lemon er en kurateret solo-udstilling med et udvalg af værker af Nils Viga Hausken, der spænder over en periode på over 20 år, og hvoraf flere vises for første gang i dansk kontekst. Nils Viga Hausken er særligt optaget af den langsomme tid og byder højhastighedslivet trods ved de sidste 12 år udelukkende at have arbejdet med korsstingbroderiet. Der opstår et særligt spænd mellem pop og eksistens, mellem det digitale og det analoge, når det uskarpe billede af en digitalt fotograferet og stærkt pixeleret citron på 3 meter slidsomt manes frem; gigant-pixel for gigant-pixel, hver især bestående af hundredevis af korssting.

Sammen med broderierne vises skulpturen Runner – et tidligere værk i Hauskens karriere – en amputeret atlet, der iklædt ergonomisk harnisk er fastfrosset i øjeblikket før sit fatale fejltrin. Det næste skridt er et mytologisk fald ned i afgrunden.

Nils Viga Hauskens fysiske værker i udstillingen Running Lemon suppleres af en virtuel spejling af udstillingsrummet, et slags digitalt fodnoteapparat, hvor virkeligheden kommenteres, refereres og associeres i et subjektivt lag produceret af Toves Salon. Ved at associere videre på værkerne, deres kontekst og den tid de er skabt ud af, indtræder de i et flow af information markeret ved et nedslag i tidsånd og teknologi lige nu.

Udstillingen præsenteres af Toves Salon – Charlottenborg Temporary Exhibition Space

Bag Toves står:
Simon Damkjær, Anna Frost, Hannah Heilmann, Honza Hoeck, Uffe Isolotto, Christian Jeppsson, Jacob Jessen, Rasmus Høj Mygind, Sandra Vaka Olsen og Pind.

Udstillingsprogrammet er støttet af Statens Kunstråd og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

Næste