Søg

Talk med Alicja Kwade & Minik Rosing efterfulgt af boglancering

Kunsthal Charlottenborg inviterer til Charlottenborg Art Talk med Alicja Kwade & Minik Rosing efterfulgt af boglancering af Alicja Kwades første monografi 'In Aporie' udgivet af forlagene Roulette Russe og Hatje Kanz. Der er gratis entré og alle er velkomne onsdag den 30. januar kl. 17.00.

I forbindelse med Alicja Kwades soloudstilling Out of Ousia på Kunsthal Charlottenborg møder Alicja Kwade geologisk professor Minik Rosing i en samtale om kunst og videnskab.

Den Berlin-baserede kunstner Alicja Kwade (f. 1979, Katowice, Polen) har aldrig været bange for at gruble over gådefulde videnskabelige og matematiske spørgsmål i sine skulpturer og installationer såsom parallelle virkeligheder, det uendelige univers, sandsynlighedsregning og astronomiske ormehuller. Disse komplekse videnskabelige teorier er drivkraften bag hendes kunstneriske praksis.

Den grønlandske geolog Minik Rosing blev verdenskendt, da han beviste, at der var liv på jorden 300 millioner år før tidligere antaget, hvormed han revolutionerede vores kendskab til livets oprindelse på Jorden.

De udfolder sammen Kwades kunst i en samtale om, hvordan man kan bruge kunsten til videnskabelig udforskning og undersøgelse, om at udfordre videnskabens konventioner og dvæle ved det uvisse og universets uendelige muligheder.

Efter talken fejrer vi udgivelsen af Alicja Kwades første monografi In Aporie med bobler i Charlottenborgs foyer. In Aporie er udgivet af forlagene Roulette Russe og Hatje Kanz med artikler af bl. a. Minik Rosing og kurator på Out of Ousia Marie Nipper. Bogen kan købes i Kunsthal Charlottenborgs boghandel for 399 kr.

Derudover viser kurator Marie Nipper rundt i udstillingen den 26. januar kl. 13.00. Læs mere her. 

Alicja Kwade Out of Ousia vises frem til 17. februar 2019 på Kunsthal Charlottenborg. Læs mere om udstillingen her.