Søg

Alicja Kwade

21 sep – 17 feb 2019 Fernisering: 20 sep 2018 18:00

Kunsthal Charlottenborg præsenterer den første store udstilling i Danmark med den polskfødte kunstkomet Alicja Kwade (f. 1979). Gennem det seneste årti har Kwade vundet global opmærksomhed og sikret sig en prominent plads på den internationale samtidskunstscene. Hendes bemærkelsesværdige karriere omfatter udstillinger på førende museer og gallerier som Londons Whitechapel Gallery, Berlins Hamburger Bahnhof og Venedig Biennalen.

Den internationalt anerkendte kunstners poetiske skulpturlandskaber består ofte af familiære objekter og gængse materialer fra naturen som fratages deres vante funktion og gives nye egenskaber og værdi. Tyngder, overflader og materialiteter præsenterer og opfører sig anderledes end de plejer: Småsten er slebet som var de diamanter, kul er forklædt som guldbarer og grene, glas og kobber rejser sig fra jorden og ophæver tyngdekraften. Naturens fysiske love sættes ud af spil og Alicja Kwade tager os ind i hendes bøjede virkelighed, som både er genkendelig og fremmed, nær og fjern, virkelig og uvirkelig.

Gennem kunsten stiller Alicja Kwade spørgsmål til vores forståelse af abstrakte størrelser som tidens, rummets og lysets natur, til fysikkens love, naturvidenskabens gåder og til de dybe sociale konventioner, som er grundsten i vores virkelighedsforståelse. Hun rejser disse store spørgsmål på en let, poetisk og humoristisk måde, som gør én både nysgerrig, forundret og underholdt.

Udstillingen er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål samt 15. Juni Fonden og kurateres af mag. art Marie Nipper, tidligere overinspektør på ARoS og senior curator på Tate Liverpool i England, nu direktør for Copenhagen Contemporary. Marie Nipper kuraterede den anmelderroste John Kørner udstilling Altid Mange Problemer på Kunsthal Charlottenborg i sommeren 2017.

Hashtag til udstillingen: #alicjakwade #kunsthalcharlottenborg

Næste