Søg

Skab kunst derhjemme sammen med de nyeste talenter fra årets Afgangsudstilling

Nu præsenterer Kunsthal Charlottenborg en ny version af 'do it (home)' i samarbejde med Independent Curators International (ICI) i New York og den anerkendte kurator Hans Ulrich Obrist: 14 af de deltagende kunstnere fra 'Afgang 2021' deler instruktioner til nye kunstværker, der bl.a. byder på organkys, duftoplevelser og en ny form for ferie.

I januar under nedlukningen lancerede Kunsthal Charlottenborg do it (home) i Danmark, der indeholder 55 internationalt anerkendte kunstneres instruktioner til at skabe kunstværker derhjemme.

Kunsthal Charlottenborg kan nu i forbindelse med årets Afgangsudstilling præsentere do it (home) med nye bestillingsværker – en række instruktioner skabt af afgangselever fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og udgivet i anledning af udstillingen Afgang 2021 på Kunsthal Charlottenborg.

De deltagende kunstnere er: Marina Dubia, Sophie Filtenborg, Laura Elaine Guiseppi, Nanna Katrine Hansen, Birk Horst, Josephine Kamoun Johansson, Yujin Jung, Kajsa Karlsson, Javier Alvarez Sagredo, Andita Shabanaj, Alma Ulrikke Bille Stræde, Svend Sømod, Isabella Solar Villaseca, Emilie Tarp Østensgård.

Tanken bag udstillingen do it (home) er at give befolkningen en pause fra skærmen og mulighed for selv at skabe en fysisk kunstoplevelse derhjemme. Man følger kunstnernes instruktioner, kommer ind i deres verden og realiserer et kunstværk på deres vegne. Og når man er klar til at vende tilbage til skærmen, kan man dele værket som man har skabt! Folk fra mange lande har allerede delt deres versioner af værkerne på Instagram under hastagget #doithome.

Tilbage i 1993 udtænkte Obrist sammen med kunstnerne Christian Boltanksi og Bertrand Lavier for første gang tanken om do it, en udstilling, der udelukkende var baseret på kunstnernes instruktioner, som de besøgende så kunne følge for derved at skabe midlertidige kunstværker i løbet af udstillingsperioden. Lige siden har do it udfordret traditionelle udstillingsformater, sat spørgsmålstegn ved tanken om originalitet og ophav, og forsvaret kunstens evne til at eksistere uden for det traditionelle udstillingsrum. Siden starten er der skabt mange nye versioner af projektet, heriblandt do it (museum)do it (tv) og do it (in school). I årenes løb er projektet vokset fra 12 til over 400 sæt kunstnerinstruktioner og er blevet vist i mere end 150 udstillingsrum i over 15 lande.

Denne version af do it (home) er produceret af Kunsthal Charlottenborg, København, i samarbejde med Independent Curators International (ICI), New York og kurator Hans Ulrich Obrist. Som et modsvar til coronakrisen stilles do it (home) gratis til rådighed verden over med støtte fra ICIs Board of Trustees, bidragydere til ICI’s Access Fund og Jeanne og Dennis Masel Foundation.

Download instruktioner fra årets afgangselever fra Det Kongelige Danske Kunstakademi her. (In English here)

Læs mere om do it (home) hos ICI: curatorsintl.org/special-projects/do-it

Læs mere om lanceringen af do it (home) i Danmark her.

Læs mere om Afgang 2021 her.