Søg

Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg

Tag familien med fredag den 14. oktober kl. 18.00-24.00 og oplev kunsthallens nyåbnede udstillinger igennem en række inspirerende workshops, der blandt andet omhandler temaer som teknologi og fremtidsutopier. Til Kulturnatten kan du bygge robotter, lege med kabler og mønstre, skabe sine egne værker og komme på interaktiv kunstrute.

Aftenens program

Kl. 18.00 – 00.00: Interaktiv kunstrute
Kl. 18.00 – 19.30: Væveworkshop – lav dit eget kunstværk
Kl. 18.00 – 21.00: Frottage workshop med kunstner Arendse Krabbe
Kl. 18.00 – 22.00: Laminat-collage workshop
Kl. 18.00 – 22.00: Byg din egen robotven

Interaktiv kunstrute i udstillingen Post-Capital – kan du finde detaljen?
Aldersgruppe: Fra 5 år
De yngre besøgende kan opleve og opdage de mange værker i efterårets store temaudstilling Post-Capital på egen hånd gennem en særligt tilrettelagt kunstvandring i udstillingen. Her skal man på detaljejagt i udstillingens værker ved hjælp af et kunst-skattekort. Dette giver anledning til at stoppe op ved værkerne, og gennem tilhørende undrespørgsmål og opgaver inviteres deltagerne til at gå i dialog med udstillingen og dens temaer.

Væveworkshop – lav dit eget kunstværk
Aldersgruppe: Fra 5 år
I forbindelse med udstillingen Digital Matters af Honey Biba Beckerlee vil tekstilkunstner Sofia Hagström Møller afholde et vævekursus med materialer fra udstillingen såsom kabler og garn i sjove mønstre. Der arbejdes med et lille væveredskab der hedder Hello! Loom, designet af den amerikanske tekstil Professor Marianne Fairbanks. Hver deltager får sin egen lille væv, som de efterfølgende kan tage med sig hjem.

Frottage workshop med kunstner Arendse Krabbe
Aldersgruppe: Fra 5 år
I workshoppen vil de besøgende sammen med billedkunstner Arendse Krabbe, få mulighed for at skabe sit eget værk af mønstre i samklang med udstillingen Digital Matters. Med papir og blyanter fremkaldes mønstre og kompositioner ved hjælp af teknikken ‘frottage’. Mønstrene hentes fra naturen samt væveprøver og andre materialer fra Honey Biba Beckerlees soloudstilling.

Laminat-collage workshop
Aldersgruppe: Fra 5 år
Workshoppen er inspireret af Oliver Larics værk Hunter and Dog, der indgår i temaudstillingen Post-Capital. Værket er en del af Larics mangeårige projekt med at lave nyfortolkninger af klassiske skulpturer gennem 3D-scanninger. Arbejdsmetoden at trække på mange billedkilder og skabe nyt er ligeledes gennemgående i Laura Owens og Katja Novitskovas værker, der også kan opleves i udstillingen. Værkerne skaber udgangspunktet for collage-workshoppen, hvor de besøgende bl.a. kan lave laminat-collager i forskellige udgaver ved at recirkulere fotos af værker fra Post-Capital; stock-photos, udklip af kunstbøger, m.m.

Byg din egen robotven
Aldersgruppe: 3-14 år
I Cao Feis videoværk Asia One får vi et indblik i hverdagen i et gigantisk og fuldautomatiseret sorteringscenter. De få arbejdere synes tættere forbundet med maskinerne og robotterne end hinanden. Hvordan er det mon at have en robot som sin tætteste ven? Er det sådan fremtiden ser ud? De besøgende i robot-workshoppen inviteres til at digte med i denne fremtidsutopi ved selv at skulle skabe en robotven og samtidig tænke over: Hvilke egenskaber har din robot? Hvad skal den kunne? Hvordan ser den ud?

Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg er skabt i samarbejde med kreativ konsulent og kunstunderviser Simone Syska Andersen.

Læs mere om udstillingerne her

På aftenen vil det være muligt at købe kaffe, cookies, vin, øl, varm æblejuice og en dagens ret fra Apollo Bar.

Fakta

Post-CapitalAsia One af Cao Fei, Digital Matters af Honey Biba Beckerlee: Interaktiv kunstrute, væve workshop, frottage-workshop, laminat-collage workshop, robot workshop
Fredag den 14. oktober kl. 18.00-24.00
Entré: Adgang med Kulturpas til 110 kr.
Børn under 12 år har gratis adgang.
Kulturpas kan købes på Kulturnattens webshop her