Søg

Afgang 2019

Ny kunst fra Kunstakademiet

13 apr – 19 may 2019 Fernisering: 12 apr 2019 18:00

Afgang er den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. 28 kunstnere færdiggør i disse måneder deres 6-årige uddannelse. Udstillingen fejrer og fremviser helt nye værker skabt af dimittenderne fra Kunstakademiet. Udstillingen er på én gang kronen på værket og en indsigt i de sidste 6 års uddannelsesproces.

Materialer og udtryk vil variere fra kunstner til kunstner, og årets afgangsstuderende arbejder med alle former for stilarter og udtryksformer; fra video og maleri over skulptur til installation og performance. Noget er i stor og imponerende skala, andet helt flygtigt eller porøst. Tilsammen udgør de det bedste bud på et udsagn om samtidskunstens fremtidige udtryk. Udstillingen præsenteres i de klassiske rammer af store ovenlyssale på Kunsthal Charlottenborg—ét hus som i 1883 åbnede med den vision at vise det nyeste billedkunsten havde at tilbyde.

Udstillingens kuratorer
På opfordring af kunstnerne selv er Katarina Stenbeck og Maria Berrios blevet udpeget til at kuratere årets udgave af Afgang.

Hashtag til sociale medier: #afgang2019

Næste