Søg

Afgang 2020

18 apr – 24 may 2020 Fernisering: 17 apr 2020 18:00

Afgang er den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Udstillingen fejrer og fremviser værker skabt af de nyeste talenter fra Kunstakademiet og er på én gang kronen på værket og en indsigt i de sidste 6 års uddannelsesproces.

Kunstnerne bidrager individuelt til udstillingen, og værkerne har alle forskellige udtryk og er en præsentation af de enkelte kunstneres virke. Publikum kan derfor møde alt fra maleri over komplekse medieinstallationer til tekstudsagn og skulpturelle genstande. Samtidig giver udstillingen samlet set et helt unikt billede af, hvad der rører sig på scenen for samtidskunst.

Udstillingen vises i de klassiske rammer af store ovenlyssale på Kunsthal Charlottenborg – en bygning som i 1883 åbnede med den vision at vise det nyeste billedkunsten havde at tilbyde. Kunstakademiets dimittender følger i fodsporene af internationalt anerkendte kunstnere som Hammershøi, Olafur Eliasson, Kirstine Roepstorff, Jesper Just, Superflex, Tal R og mange flere.

Afgang 2020 ledsages desuden af to events, der byder på performances, omvisninger, filmvisninger m.m. Afgang Live finder sted den 6. maj og 20. maj. Der er gratis entré og alle er velkomne.

Udstillingen er kurateret af Helga Just Christoffersen.

Støttet af Det Obelske Familiefond.

Næste