Søg

Europa Endlos

I samarbejde med CPH:DOX

23 mar – 11 aug 2019 Fernisering: 22 mar 2019 18:00

Kunsthal Charlottenborg sætter i 2019 Europa og EU på dagsordenen med en gruppeudstilling præsenteret i samarbejde med CPH:DOX, en af verdens vigtigste dokumentarfilmfestivaler.

Udstillingen løber over et forår markeret af to afgørende begivenheder i europæisk politik: Storbritanniens annoncerede udmeldelse af EU-fællesskabet i marts 2019 og valget til Europa-Parlamentet 26. maj 2019. Begge dele berører EUs mange millioner indbyggere, der med det kommende valg får mulighed for at få indflydelse på Europas fremtid og forholdet til resten af verden.

Europa Endlos præsenterer en række internationale kunstnere, heriblandt Monica Bonvicini, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Daniil Galkin, Sara Jordenö, Bouchra Khalili og Fischli Weiss, der gennem foto, film og installation forholder sig til temaer, der kommer til at spille en central rolle i den kommende EU-valgkamp såsom identitet, grænser, fællesskab og migration. Udstillingen bidrager til refleksioner over Europas tilstand i dag og EUs rolle i fremtiden og ledsages af talrige filmvisninger, debatter og talks.

Udstillingen kurateres af Henriette Bretton-Meyer og er støttet af Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

Hashtag til sociale medier: #europaendlos

Næste