Søg

Irena Haiduk

Seductive Exacting Realism (SER)

22 nov – 9 dec 2018

Kunsthal Charlottenborg præsenterer Irena Haiduks første soloudstilling i Skandinavien. Værket Seductive Exacting Realism (SER) er tidligere blevet udstillet på den 14. Istanbul Biennale, Renaissance Society Centennial og Documenta 14.

Det centrale i Seductive Exacting Realism (SER) er et interview Irena Haiduk har udført med Srdja Popovic, medstifter af OTPOR! – den studentergruppe som deponerede den serbiske autokrat Slobodan Milošević i år 2000 – og medstifter af konsulentfirmaet CANVAS (Center for Applied Non-violent Action and Strategy). Den redigerede samtale, der er optaget af Jennifer Estlin og Lin Qian, danner et 28-minutters lydværk, der starter hver time i det helt mørklagte Blind Room.

Mange moderne kunstinstitutioner forventer, at kunstnere skal være agenter for social forandring. Til sammenligning har konsulentfirmaet CANVAS rådgivet demokratiske bevægelser i social forandring i 50 lande, herunder Burma, Tunesien, Egypten, Tyrkiet, Ukraine og Iran. WikiLeaks Global Intelligence Files 2013 afslørede samtidig, at CANVAS samarbejder med Stratfor, et efterretningsfirma, hvis kundekreds omfatter Dow Chemical, Lockheed Martin, Google og US Department of Homeland Security. Mange af Stratfors kunder er samtidig sponsorer for kunstinstitutioner – hvoraf nogle også var afgørende for produktionen af ​​værket Seductive Exacting Realism (SER). Disse sammenfald skaber et bånd mellem kunstneren og konsulenten hun interviewer i værket.

Seductive Exacting Realism (SER) blev på documenta 14 præsenteret som en del af Yugoexport – et varemærke som Irena Haiduk har vundet hævd på efter Jugoslaviens fald, og som hun fortsætter med at skabe værker gennem. Udstillingen markerer begyndelsen på et toårigt samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg og Yugoexport, der afsluttes med en større manifestation i 2020.

Udstillingen er kurateret af Michael Thouber og støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Hashtag til udstilingen: #seductiveexactingrealism #irenahaiduk #kunsthalcharlottenborg

Næste